Світ досяг незначного прогресу у боротьбі з відмиванням грошей - Basel AML Index 2020

Поділитися
Середній показник ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму залишається високим.

Опублікований дев’ятий випуск Basel AML Index свідчить про незначні досягнення в боротьбі з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму у світу в 2020 році. Середній показник ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму в 141 країні, які включені в звіт, залишається високим і становить 5,22 з 10, де 10 означає максимальний ризик. Такі висновки можна зробити аналізуючи дані звіту.

Зазначається, що фактично, тільки шість країн упродовж року змогли поліпшити свої показники більш ніж на один пункт, тоді  як 35 країн погіршили свої позиції.

Тобто фінансові системи більшості країн продовжують залишатися уразливими для ризиків відмивання грошей, фінансування тероризму та пов'язаних з ними злочинів.

Аналіз даних, що лежать в основі Basel AML Index, може допомогти прояснити, чому в скандали, пов'язані з відмиванням грошей, продовжують потрапляти навіть ті країни, які здаються менш ризикованими.

Звіт грунтується на даних Групи розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (ФАТФ), якою були виявлені серйозні недоліки в якості нагляду за заходами з боротьби з відмиванням грошей. Третина зі ста країн, які пройшли оцінку ФАТФ, показали нульову ефективність роботи наглядових органів, а також заходів, спрямованих на захист фінансових систем від зловживань.

Basel AML Index є незалежним щорічним рейтингом, який оцінює ризики відмивання грошей і фінансування тероризму в усьому світі. Індекс публікується Базельським інститутом управління, починаючи з 2012 року, та оцінює ризики відмивання грошей на основі даних з 16 відкритих джерел, таких як ФАТФ, Transparency International, Всесвітній банк і Всесвітній економічний форум.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі