Російські хлібопекарі вирішили заощаджувати на хлібі

Поділитися
Російські хлібопекарі вирішили заощаджувати на хлібі © unsplash/nicubarbaros
При цьому експерти вважають, що закон на боці виробників.

Як повідомляють росЗМІ, росіяни почали помічати, що хліб "стиснувся". При цьому всі вироби хлібобулочні відрізняються від заявлених на упаковці, хоча ціни зросли.

Крім зміни ваги продукції, виробники також йдуть і на інші хитрощі. Зокрема, використовують борошно другого сорту та збільшують асортимент дрібних хлібобулочних виробів вагою до 300 грамів. Також мережеві магазини стали виключати з продажу порівняно дорогі чіабатту та заварний хліб.

За даними видання, недовага відзначається у Комсомольську-на-Амурі, Тульській області, Башкирії. У деяких магазинах цих регіонів хліб виявився на 50-70 грамів легшим. Причому йдеться як про вироби в упаковці, так і без неї.

Як розповіла гендиректор з якості Тульського хлібокомбінату Маріанна Дубцова, норми, встановлені ГОСТами на хліб та хлібобулочні вироби, допускають значні відхилення за вагою. Отже заявлена вага булки в 350 грамів може за фактом цілком законно виявитися 310 грамами.

Раніше російський мільярдер Олег Дерипаска розповів, скільки Росії знадобиться років для відновлення економіки після скасування санкцій. На його думку, потрібно 10 років, щоб дійти рівня 2007 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі