Коломойський вирішив віддати бортпровідникам «Аеросвіту» не гроші, а судове рішення

Поділитися
© mining24.ru
Авіакомпанія "АероСвіт" (Київ) 19 вересня звернулася до Дарницького районного суду Києва з вимогою визнати запланований страйк бортпровідників незаконним.

"Ми вважаємо дану акцію незаконною і звернулися до Дарницького районного суду з позовом про визнання страйку незаконним. Даний позов розглядається, вже було судове засідання. Сьогодні (28 вересня - ред.) воно повинно було продовжитися, але суддя захворів", - повідомив керівник правового директорату "АероСвіту" Дмитро Лазар на брифінгу.

За його словами, страйк, відповідно до законодавства, є крайнім заходом впливу, коли вичерпані інші аргументи, передбачені законом.

"В даному випадку не вичерпані всі передбачені законом методи однієї зі сторін з відстоювання своїх прав. Окрім того, у статті 18 Закону "Про транспорт" йдеться, що страйки на транспорті заборонені, якщо це пов'язано з безпекою пасажирів", - сказав Д.Лазар.

Він зазначив, що адміністрація авіакомпанії звернулася до бортпровідників з проханням утриматися від проведення акції до прийняття судового рішення.

Як повідомив під час брифінгу заступник генерального директора "АероСвіту"-керівник льотного комплексу Віктор Чижов, "АероСвіт" пропонує бортпровідникам погашати заборгованість протягом шести місяців і провести акцію протесту в тому випадку, якщо перший транш не буде виплачено. У той же час кожна сторона називає свою цифру.

"Величина заборгованості, за оцінками голови страйкового комітету, одна, а за нашими - інша. Поки у нас різниця у підходах до розрахунків. Вони (бортпровідники - ред) рахують це з відпустками, з декретними відпустками, лікарняними", - повідомив В.Чижов.

За його даними, авіакомпанія оцінює розмір заборгованості приблизно у 9 млн грн.

Раніше ZN.UA повідомляло, що бортпровідники «АероСвіту» відклали запланований на 28 вересня страйк.

Серед основних вимог: поліпшення умов праці, своєчасна виплата зарплати, добових і винагорода за вислугу років. Трудова суперечка триває не перший місяць. Для її вирішення з 28 лютого по 30 березня працювала спеціальна примирна комісія, заявляли раніше у профспілці бортпровідників: «За підсумками роботи комісії угоду було досягнуто за дев'ятьма нашими вимогами. Але в результаті адміністрація виконала лише один пункт».

Заборгованість компанії, за оцінками бортпровідників, становить близько 12-15 млн грн.

Також ZN.UA повідомляло про страйк пілотів «Аєросвіта» у результаті чого було скасовано кілька десятків рейсів. За умовами колективного договору, зарплата виплачувалася пілотам за доларовим курсом Нацбанку. Всупереч угоді, «Аеросвіт» платив за курсом трирічної давності - 6,74 грн. за долар, замість 8,05.

У серпні Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів оштрафувала на 120 млн грн авіакомпанії «Аеросвіт», «Дніпроавіа» та «Донбасаеро», контрольовані відомим бізнесменом Ігорем Коломойським за низьку якість обслуговування та затримки польотів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі