Два міністри не підтримали проект держбюджету-2021

ZN.UA Ексклюзив Доповнено
Поділитися
Два міністри не підтримали проект держбюджету-2021 © НБУ / Flickr
Степанов зажадав збільшити витрати на охорону здоров'я до 5% ВВП.

Кабінет міністрів сьогодні, 14 вересня, розглянув проект держбюджету на 2021 рік, який підготував Мінфін. Джерела ZN.UA розповіли, що проект головного фінансового документа України не підтримали два міністри: міністр охорони здоров'я Максим Степанов і глава Мінекології Роман Абрамовський.

При цьому Абрамовський аргументував свою позицію тим, що проект держбюджету передбачає нуль гривень на природоохоронні заходи.

Щодо Степанова, то він зажадав на фінансування охорони здоров'я в період пандемії коронавирусу 5% валового внутрішнього продукту (ВВП). За його словами, у державному бюджеті з «дутими доходами» передбачено лише 4,2 ВВП.

Як передають джерела, міністр охорони здоров'я запитав під час засідання Кабміну про те, як українцям вирішувати проблеми, і припустив: «За свій рахунок?»

Після цього прем'єр-міністр Денис Шмигаль відповів: «Доведеться».

Потім Степанов відповів: «Так вийдіть і скажіть їм про це».

Пізніше прессекретар Шмигаля Ольга Куришко прокоментувала новину, заявивши, що наведеного у новині діалогу між Шмигалем та Степановим не було. За її словами, "ані не дослівно, ані в загальних рисах слова, які приписуються прем’єр-міністру не звучали". Також вона запевняє, що закликів Степанова, про які говорить джерело, під час засідання Уряду не було.

Повідомлялося, що Кабінет міністрів затвердив проект закону про держбюджет України на 2021 рік.

Мінфін не приводив консультації з депутатами Ради при підготовці проекту держбюджету на 2021 рік. Про це заявив голова парламентського комітету з питань фінансів, депутат фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі