Держфінмоніторинг виявив ознаки, що Росія використовує криптовалюту для обходу санкцій

ZN.UA Ексклюзив Документ
Поділитися
Держфінмоніторинг виявив ознаки, що Росія використовує криптовалюту для обходу санкцій
Ідентифіковані російські криптообмінники можуть бути пов'язані з підсанкційними банками Сбербанк, ВТБ-банк та іншими.

Держфінмоніторингом України (підрозділ фінансової розвідки, - ред.) здійснюється робота для повного блокування хостингу російських криптообмінників, оскільки виявлено ознаки того, що Росія може використовувати криптовалюту для обходу санкцій. Про це йдеться в листі Державної служби фінансового моніторингу України до ключової американської компанії-хостера Cloudflare, який є у розпорядженні ZN.UA.

"У нас є вагомі докази того, що зростає кількість постачальники послуг віртуальних активів в Росії, які допомагають конвертувати гроші фінансових установ, що потрапили під санкції, в криптовалюти для обходу обмежувальних заходів", - зазначається в листі Держфінмоніторингу.

Зокрема, ряд таких операторів було виявлено в компанії-хостері Cloudflareякі

"Ряд таких операторів розміщені у вашій компанії. Просимо вас припинити розміщення російських постачальників криптовалютних послуг, які сприяють обходу обмежень, накладених США. Ми будемо вдячні за вашу швидку реакцію, і ми відкриті для подальшого співробітництва", - йдеться в листі, який підписано керівником Держфінмоніторингу Ігорем Черкаським.

Як випливає з листа, ідентифіковані російські криптообмінники можуть бути пов'язані з підсанкційними банками Сбербанк, ВТБ-банк та іншими.

Нагадаємо, як повідомляла кілька днів назад ZN.UA, у США на найбільшій криптобіржі Coinbase росіянам було перекрито доступ до 25 тисяч гаманців. Причиною названо санкції проти Росії через розв'язану нею війну з Україною та "незаконну діяльність власників". Про це йдеться на сайті біржі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі