Ажіотажний попит на продукти, що спостерігався після введення карантину, спав, ціни на деякі категорії продуктів повернулися до нормального рівня. Про це заявила заступник глави НБУ Катерина Рожкова.
"Сплеск цін, який ми відзначали після введення карантину на окремі групи товарів, такі як м'ясо, крупи, засоби медичного захисту, був пов'язаний з ажіотажним попитом і тимчасовим скороченням пропозиції. У квітні ціни прийшли до свого нормального рівня", - підкреслила Рожкова.
За її словами, рівень інфляції в Україні залишається досить низьким.
Нагадаємо, що Кабмін через три роки повертається до тимчасового держрегулювання цін на соціальні продукти, лікарські засоби і медичні вироби.
Хоча, згідно зі звітом НБУ за минулий тиждень, станом на 10 квітня, середні ціни на продукти харчування стабілізувалися і припинили рости. У деяких випадках ціни навіть знизилися, зокрема на овочі.