Субсидія на понаднормову площу житла: хто може її отримати

Поділитися
Це визначено законодавством.

Українці, які не можуть самостійно сплачувати комунальні послуги, можуть подати заяву на отримання субсидії від держави. В Пенсійному фонді України пояснили, хто має право на субсидію на понаднормову площу.

Там зазначили, що законодавство визначає категорії громадян, яким житлова субсидія може призначатися на понаднормову площу житла (площа житла, на яку призначається субсидія з урахуванням понаднормової площі, розраховується шляхом збільшення соціальної норми житла для домогосподарства на 30 відсотків).

Це непрацездатні непрацюючі особи, які проживають самі. До них, зокрема, належать і пенсіонери, які отримують пенсію за вислугу років, за умови, що вони досягли встановленого законом пенсійного віку (пункт 11 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 №848).

Житлова субсидія на понаднормову площу житла призначається у разі, якщо про це зазначено у заяві.

Соціальні норми житла, в межах яких держава надає громадянам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, визначено постановою Уряду від 06.08.2014 № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування».

Нагадаємо, хто має право на її призначення та які документи для цього потрібні. Житлова субсидія перераховується двічі на рік - 1 жовтня (на опалювальний сезон) і 1 травня (на неопалювальний сезон).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі