Ціни на овочі: в Україні подешевшали тепличні огірки

Поділитися
Ціни на овочі: в Україні подешевшали тепличні огірки © freepik/timolina
Аналітики пояснили причини зниження цін.

В Україні встановилася тепла погода, яка призвела до збільшення збору врожаю огірка в тепличних комбінатах. Це також сприяло зниження ціни на огірки на ринку. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

За словами аналітиків, зростання обсягів пропозиції цієї продукції на ринку змушує виробників переглядати ціни на огірки в бік зниження.

Так, станом на 25 травня, комбінати продавали тепличні огірки не дорожче 55-90 грн/кг ($1,50-2,46/кг), що в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Виробники зауважили, що зниження ціни спровоковано стрімким сезонним збільшенням пропозиції огірка на ринку, тоді як темпи реалізації цієї продукції досить невисокі.

«Місцеві оптові компанії та роздрібні мережі поки що ведуть закупівлі невеликими партіями, враховуючи невисокий попит кінцевого споживача», – йдеться у повідомленні.

Аналітики наголосили, що зараз ціна на тепличні огірки в Україні в середньому на 25% вищі, ніж наприкінці травня минулого року. Виробники не виключають, що ціни на цей овоч можуть знизитися, оскільки вибірки огірків у тепличних комбінатах продовжують збільшуватися.

Раніше ми писали, що в Україні почали знижуватися ціни на полуницю.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі