В Росії розповіли, коли планують добудувати "Північний потік-2"

Поділитися
В Росії розповіли, коли планують добудувати © nord-stream2.com
Віцепрем'єр Росії розповів, коли проєкт буде введений в експлуатацію.

Російська влада вважає, що завершити будівництво "Північного потоку-2" вдасться вже до кінця 2021 року, повідомляють російські ЗМІ. Наприкінці року проєкт може бути готовий до введення в експлуатацію.

Про терміни завершення газопроводу, який РФ будує, аби транспортувати газ в Європу в обхід України, розповів віцепрем'єр Росії Олександр Новак. Російська влада переконана, що після завершення будівництва газопровід почнуть використовувати за призначенням.

 "Ті роботи, які сьогодні ведуться, будуть закінчені до кінця року, і проєкт буде введений в експлуатацію", – заявив Новак.

Нагадаємо, що президент Росії Владімір Путін заявив про те, що укладання першої нитки газопроводу в обхід України "Північний потік 2" завершено. За його словами, "Газпром" вже готовий заповнювати "Північний потік 2" газом. Водночас у міністерстві закордонних справ Росії заявили, що навіть після цього транзит газу Україною продовжиться.

"Північний потік-2" передбачає будівництво 2 ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубічних метрів на рік. Трубопровід пролягає від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Детальніше про те, як і чому Росії вдається добудовувати "геополітичний" газопровід в обхід України, читайте в статті Ігора Маскалевича "Північний потік-2". Труба на "прокладках".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі