В Єврокомісії вважають, що проблеми через торговельну угоду України з ЄС можна вирішити

Поділитися
В Єврокомісії вважають, що проблеми через торговельну угоду України з ЄС можна вирішити
Технічні консультації експертів можуть початися вже цього тижня. Сторони знову зустрінуться вже на політичному рівні 12 вересня.

Торговельні проблеми у відносинах Росії і Білорусі, що обговорюються у зв'язку з Угодою про асоціацію Україна-ЄС, є наслідками політичного конфлікту, а не навпаки.

Про це заявив учасник зустрічі в Мінську голів держав "євразійської трійки" (Білорусі, Казахстану, Росії та України), член Єврокомісії з торгівлі Карел де Гюхт.

"Я вважаю, що ми можемо знайти рішення щодо так званих торговельних наслідків глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі (ЗВТ України та Євросоюзу - ред), і ми це обговорюємо. Процес триває на технічному рівні, і 12 вересня ми знову зустрінемося в Брюсселі на політичному рівні", - повідомив журналістам у Мінську ввечері у вівторок К.де Гюхт.

Разом з тим, він вважає головним політичне вирішення конфлікту і заявив, що радий тому, що президенти України і Росії, нарешті, зустрілися.

У той же час, як повідомив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, експерти України і РФ можуть вже цього тижня провести перший раунд консультацій з аналізу Угоди про асоціацію України з ЄС.

Він підтвердив, що швидше за все очолить з російської сторони цю групу. "У нас вже існує формат, в якому ми працюємо, мова йде про те, щоб інтенсифікувати цю роботу", - сказав він.

На уточнююче питання він підкреслив, що не виключає проведення першого раунду консультацій вже до кінця цього тижня, швидше за все в Москві".

Нагадаємо, відразу після двогодинних переговорів з Путіним Порошенко зустрівся з представниками ЄС. Раніше повідомляли, що Порошенко наполягає на нових переговорах у Мінську вже в середу. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі