Український фільм отримав американську премію Cinema Eye Honors 2021

Поділитися
Український фільм отримав американську премію Cinema Eye Honors 2021 Фільм "Земля блакитна, ніби апельсин" відзначили в США © Держкіно
Фільм «Земля блакитна, ніби апельсин» відзначили в категорії Spotlight Award.

Фільм про Донбас «Земля блакитна, ніби апельсин» режисерки і сценаристки Ірини Цілик отримав нагороду премії Cinema Eye Honors 2021 категорії Spotlight Award, повідомляє Держкіно. Відзначається, що нагороду заснували в США в 2008 році для визнання майстерності та інновацій в документальному кіно.

Фільм розповідає про сім'ю, яка живе в «червоній зоні» Донбасу. 36-річна Ганна сама виховує чотирьох дітей. Але, незважаючи на всі труднощі, родина дуже дружна, у мами і дітей багато захоплень, вони навіть самостійно знімають кіно про своє життя під час війни.

Світова прем'єра картини відбулася на фестивалі «Сандерс», де вона отримала нагороду за найкращу режисуру в категорії світового документального кіно. Фільм також отримав більше 20 нагород на міжнародних фестивалях і увійшов до списку картин, допущених до розгляду на здобуття премії «Оскар».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Раніше український документальний фільм «Відделаний гавкіт собак» включили в програму, створену для школярів 6-9 класів, в Данії. Діти навчатимуться розумінню воєн і конфліктів на основі картини.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі