Страшно смачні частування: що приготувати на Хеллолвін

Поділитися
Страшно смачні частування: що приготувати на Хеллолвін На Хелловін можна приготувати атмосферні страви
Пальці відьом, черепа з желе та інші незвичайні ласощі допоможуть створити атмосферу свята.

Наближається Хелловін. В нашу країну свято прийшло зовсім недавно, але вже встигло полюбитися багатьом. Незважаючи на те, що в умовах пандемії влаштовувати масові святкування небажано, можна відзначити свято вдома. А створити потрібну атмосферу допоможуть незвичайні страви, приготовані до Хелловіну.

Суп з павутиною

Інгредієнти

2 столові ложки оливкової олії

2 цибулини, очищені і нарізані

1 гарбуз (600 гр), очищений від насіння і нарізаний невеликими шматочками

3 зубчики часнику, очищених і дрібно нарізаних

1 столова ложка м'якого порошку каррі

1,25 літра овочевого бульйону, приготованого з 2 кубиків овочевого бульйону

1 столова ложка коричневого цукру

1 столова ложка гарбузового насіння на стіл

4 чайні ложки вершків для подачі

Приготування

Нагрійте олію у великій сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю і смажте до м'якості.

Додайте гарбуз і часник. Зменшіть вогонь і готуйте під кришкою 10-12 хвилин. Додайте порошок каррі, половину бульйону і цукор. Варити ще 35-40 хвилин.

Додайте бульйон і доведіть до кипіння. Зніміть вогонь і збийте за допомогою ручного блендера до однорідної маси. Перелийте в чашки і посипте гарбузовим насінням або збийте крем-фреш для подачі.

Щоб додати хелловінський дизайн у вигляді павутини, перекладіть крем-фреш в кондитерський мішечок з невеликою насадкою. Нанесіть спіраль на поверхню супу і кілька разів потягніть кінчиком ножа від центру спіралі до зовнішнього краю, щоб сформувати форму павутини.

Пальці відьом

Інгредієнти

375 г готового пісочного тіста, розрізати на 3 прямокутника, потім кожен прямокутник на 8 пальчиків

2 столові ложки томатного пюре

24 горіха мигдалю бланшованих

1 середнє яйце

10 г пармезану, дрібно натертого

Для сальси:

3 помідори

1 цибулина

2 перцю чилі

Зелень селери (15 гр)

Сіль

Сік половини лайма

Приготування

Розігрійте духовку до 190ºC, вентилятор 170ºC, газ 5. Розкачайте кожен шматок тіста на довжину пальця. Сформуйте пальці за допомогою закруглених кінчиків пальців, і за допомогою ножа акуратно наріжте лінії посередині для суглобів.

Втисніть великий палець в верхню частину, щоб зробити поглиблення для нігтя. Змастіть томатним пюре і покладіть «мигдальний ніготь». Викладіть на деко, змастіть збитим яйцем і посипте сиром.

Випікати 15-20 хвилин до золотистого кольору. Дайте охолонути.

Тим часом дуже дрібно нарізати, чилі, цибулю, селеру і помідори. Додати сіль і сік лайма, перемішати. Перекласти в піалу і подати з пальцями до столу.

Є і солодкий варіант печива.

Інгредієнти

Ванільний цукор 1 ч. л.

Варення 1 ст. л.

Вершкове масло 150 г

Насіння гарбуза 50 г

Розпушувач 1 ч. Л.

Сіль 1 щіпка

Цукор 1 стакан

Яйце 1 шт.

Приготування

Ретельно перетріть вершкове масло з цукром, додайте яйце і вимішайте масу.

Просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Змішайте борошно з розпушувачем, сіллю і ванільним цукром. Додаємо до масляної суміші і замішуємо еластичне тісто.

Загорніть тісто в харчову плівку і залиште "відпочити" на 20 хвилин в холодильнику.

З готового тіста сформуйте палички формою як палець.

Вставте в кожен палець насіння гарбуза, щоб нагадувало ніготь і ножем зробіть ровчикі - згин пальця.

Випікайте солодкі їстівні пальці в духовці розігрітій до 180 градусів близько 20 хвилин.

Обережно зніміть насіння гарбуза з пальця, змастіть його яскравим варенням або джемом і знову приклейте ніготь з насіння.

Черепа з желе

Інгредієнти:

5 апельсинів

60 г цукрового піску

2 пакетики желатину

Приготування

Вимийте апельсини і гострим ножем зріжте верхівки, залишивши достатньо місця, щоб вирізати нутрощі. Обережно видовбати ложкою якомога більше апельсина, стежачи за тим, щоб дно не було пошкоджено. Збережіть всю м'якоть, яку ви дістали.

Обережно виріжте обличчя в стилі гарбуза на апельсиновій шкірці невеликим гострим ножем.

Помістіть сито над мискою і ложкою вичавіть м'якоть апельсина, щоб отримати якомога більше соку. Вам знадобиться 550 мл соку.

Покладіть цукор в каструлю на слабкому вогні з 500 мл води і перемішайте, поки цукор не розчиниться. Посипте поверхню води желатином або агар-агаром і перемішайте до повного розчинення. Зніміть з вогню і додайте апельсиновий сік. Вилийте суміш в деко з високим бортом. Залиште в холодильнику на 5 годин або на ніч разом з різьбленими апельсиновими мордочками.

Коли ви будете готові до подачі, візьміть вилку і простягніть желе в листі, поки воно не стане м'яким. Викладіть суміш ложкою в апельсинові шкаралупи, обережно натискаючи ложкою, щоб вона виглядала так, як ніби вона випливає з отворів. Наповніть доверху і подавайте.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі