«Прямо над нами винищувач!»: українське видавництво збирає історії про війну-2022

Поділитися
«Прямо над нами винищувач!»: українське видавництво збирає історії про війну-2022 Обкладинка майбутнього Щоденника війни
Матеріали, які увійдуть до Щоденника війни, міститимуть не лише тексти, а й фотографії.  Фактично, це документальні свідчення, архів бойових дій.

Фотографії та розповіді для колективного щоденника збирає українське видавництво Booksha. Альманах спротиву складатиметься з історій людей про виїзд з гарячих точок, перебування в укриттях під час бомбових і ракетних ударів, щоденників  бійців Тероборони та Збройних Сил. Як повідомляють у пресрелізі, міститиме також тексти мешканців, що вимушені були залишитися в окупації, розповіді про біженців і те, з чим їм довелось стикнутися.

“Прокинулась наче від нічного жахіття, коли мого плеча торкнулася донька Анжела зі словами: «Мам, вставай, там бухкає! Що це? Мені подруга написала, що біля Борисполя лунають вибухи!». Ми не панікували. Все, що почало відбуватися, здавалося несправжнім і скидалося на театральну постановку. Складалося враження, ніби зараз хтось вийде й скаже: «Ааааааа! Злякалися?»», - окреслює у своїй розповіді перший день війни Наталія Ісупова, вчителька англійської мови однієї з київських шкіл.

Матеріали, які увійдуть до Щоденника війни, міститимуть не лише тексти, а й фотографії.  Фактично, це документальні свідчення, архів бойових дій.

“Чоловік добрався додому і разом з дітьми виїхав у Кухарі. Тим часом я збиралася до мами й тут дзвінок від Іллі: «Тут танки! Прямо на нас їдуть!.. Прямо над нами літак і винищувач!.. Мої руки почали тремтіти й забракло повітря. Прийняла заспокійливе. Минула найстрашніша година страху й відчаю у моєму житті”,  - йдеться в розповіді тієї ж жінки, розповіді, яка стала лише однією з сотень тисяч, мільйонів.

Надіслати фотографії та тексти про своє перебування в укриттях, підвалах, помешканнях, підземних парковках, станціях метро й бомбосховищах може кожен охочий до 1 червня 2022 року на пошту yaroslav.solop@gmail.com

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі