Наближається Хелловін - свято, яке в нашу країну прийшов зовсім недавно, але вже встигло полюбитися багатьом. Незважаючи на те, що під час пандемії коронавірусу і карантину, пов'язаного з нею, багатолюдні вечірки краще не влаштовувати, свято можна відзначити вдома, у сімейному колі. А щоб надати святкуванню необхідної атмосфери, можна приготувати «моторошні», але в той же час смачні страви.
Гарбузове печиво від Ектора Хіменоса-Браво
Суддя «МастерШеф» поділився рецептом смачного гарбузового печива до свята. За його словами, на другий день воно навіть смачніше.
Інгредієнти
1/2 склянки (115 г) вершкового масла, розтопленого і злегка охолодженого;
1/4 склянки (50 г) темно-коричневого цукру;
1/2 склянки (100 г) цукру;
1 ч. л. ванільного екстракту;
6 ст. л. (86 г) гарбузового пюре;
1,5 склянки (190 г) борошна;
1/4 ч. л. солі;
1/4 ч. л. розпушувача;
1/4 ч. л. харчової соди;
1 і 1/2 ч. л. меленої кориці;
1/2 склянки (90 г) шоколадної стружки.
Приготування
Збийте розтоплене вершкове масло, коричневий цукор і цукровий пісок в середній мисці, щоб не залишилося грудочок коричневого цукру. Збийте ваніль гарбузове пюре до однорідності.
Змішайте у великій мисці борошно, сіль, розпушувач, соду, корицю. Насипте вологі інгредієнти до сухих і перемішайте разом великою ложкою або шпателем. Тісто вийде дуже м'яким.
Додайте 1/2 склянки шоколадної стружки. Вона може не прилипати до тіста через розтоплене масло, але зробіть все можливе, щоб поєднати їх. Накрийте тісто і охолоджуйте протягом 30 хвилин або до 3 днів. Охолодження тіста є обов'язковим для цього рецепта.
Дістати тісто з холодильника. Розігрійте духовку до температури 180 ° C. Застелите два великих листа пергаментним папером або силіконовими килимами.
Скрутіть тісто в кульки, приблизно 1,5 столові ложки тесту кожна. Розрівняйте верхівки куль з тіста. Випікайте 11-12 хвилин.
Охолодіть печиво на формах для випічки не менше 10 хвилин, перш ніж перекласти його на решітку для повного охолодження. За словами Ектора, чим довше печиво охолоджується, тим краще.
Гарбузовий суп з павутиною
Інгредієнти
2 столові ложки оливкової олії
2 цибулини, очищені і нарізані
1 гарбуз (600 гр), очищений від насіння і нарізаний невеликими шматочками
3 зубчики часнику, очищених і дрібно нарізаних
1 столова ложка м'якого порошку каррі
1,25 літра овочевого бульйону, приготованого з 2 кубиків овочевого бульйону
1 столова ложка коричневого цукру
1 столова ложка гарбузового насіння на стіл
4 чайні ложки вершків для подачі
Приготування
Нагрійте масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте цибулю і смажте до м'якості.
Додайте гарбуз і часник. Зменшіть вогонь і готуйте під кришкою 10-12 хвилин. Додайте порошок каррі, половину бульйону і цукор. Варити ще 35-40 хвилин.
Додайте бульйон і доведіть до кипіння. Зніміть вогонь і збийте за допомогою ручного блендера до однорідної маси. Перелийте в чашки і посипте гарбузовим насінням або збийте крем-фреш для подачі.
Щоб додати Хелловінський дизайн у вигляді павутини, перекладіть крем-фреш в кондитерський мішечок з невеликою насадкою. Нанесіть спіраль на поверхню супу і кілька разів потягніть кінчиком ножа від центру спіралі до зовнішнього краю, щоб сформувати форму павутини.
Пальці відьом з мигдалем
Інгредієнти
375 г готового пісочного тіста, розрізати на 3 прямокутника, потім кожен прямокутник на 8 пальчиків
2 столові ложки томатного пюре
24 горіха мигдалю бланшованих
1 середнє яйце
10 г пармезану, дрібно натертого
Для сальси:
3 помідори
1 цибулина
2 перцю чилі
Зелень селери (15 гр)
сіль
Сік половини лайма
Приготування
Розігрійте духовку до 190ºC, вентилятор 170ºC, газ 5. Розкачайте кожен шматок тіста на довжину пальця. Сформуйте пальці за допомогою закруглених кінчиків пальців, і за допомогою ножа акуратно наріжте лінії посередині для суглобів.
Втисніть великий палець в верхню частину, щоб зробити поглиблення для нігтя. Змастіть томатним пюре і покладіть «мигдальний ніготь». Викласти на деко, змастіть збитим яйцем і посипати сиром.
Випікати 15-20 хвилин до золотистого кольору. Дайте охолонути.
Тим часом дуже дрібно нарізати, чилі, цибулю, селеру і помідори. Додати сіль і сік лайма, перемішати. Перекласти в піалу і подати з пальцями до столу.
Якщо більше хочеться приготувати солоденьке, то є й інший варіант «Пальців відьми».
Інгредієнти
Ванільний цукор 1 ч. л.
Варення 1 ст. л.
Вершкове масло 150 г
Насіння гарбуза 50 г
Розпушувач 1 ч. Л.
Сіль 1 щіпка
Цукор 1 стакан
Яйце 1 шт.
Приготування
Ретельно перетріть вершкове масло з цукром, додайте яйце і вимішайте масу.
Просійте борошно через дрібне сито, щоб не було грудочок. Змішайте борошно з розпушувачем, сіллю і ванільним цукром. Додаємо до масляної суміші і замішуємо еластичне тісто.
Загорніть тісто в харчову плівку і залиште "відпочити" на 20 хвилин в холодильнику.
З готового тіста сформуйте палички формою як палець.
Вставте в кожен палець насіння гарбуза, щоб нагадувало ніготь і ножем зробіть рівчачок - згин пальця.
Випікайте солодкі їстівні пальці в духовці, розігрітій до 180 градусів близько 20 хвилин.
Обережно зніміть насіння гарбуза з пальця, змастіть його яскравим варенням або джемом і знову приклейте ніготь з насіння.
Желейні черепи
Інгредієнти:
5 апельсинів
60 г цукрового піску
2 пакетики желатину
Приготування
Вимийте апельсини і гострим ножем зріжте верхівки, залишивши достатньо місця, щоб вирізати нутрощі. Обережно видовбати ложкою якомога більше апельсина, стежачи за тим, щоб дно не було пошкоджено. Збережіть всю м'якоть, яку ви дістали.
Обережно виріжте обличчя в стилі гарбуза на апельсиновій шкірці невеликим гострим ножем.
Помістіть сито над мискою і ложкою вичавіть м'якоть апельсина, щоб отримати якомога більше соку. Вам знадобиться 550 мл соку.
Покладіть цукор в каструлю на слабкому вогні з 500 мл води і перемішайте, поки цукор не розчиниться. Посипте поверхню води желатином або агар-агаром і перемішайте до повного розчинення. Зніміть з вогню і додайте апельсиновий сік. Вилийте суміш в деко з високим бортом. Залиште в холодильнику на 5 годин або на ніч разом з різьбленими апельсиновими мордочками.
Коли ви будете готові до подачі, візьміть вилку і простягніть желе в листі, поки воно не стане м'яким. Викладіть суміш ложкою в апельсинові шкаралупи, обережно натискаючи ложкою, щоб вона виглядала так, як ніби вона випливає з отворів. Наповніть доверху і подавайте.