Опубліковано пісню, яку Кубрик замовив для «Космічної одіссеї 2001»

Відео
Поділитися
Опубліковано пісню, яку Кубрик замовив для «Космічної одіссеї 2001» Зйомки "Космічної одіссеї" © The Guardian
Пісню режисер у фільмі так і не використав.

Невеликий британський лейбл Wave Theory Records опублікував пісню, яку Стенлі Кубрик замовив для фільму «Космічна одіссея 2001», але так і не використав. Можливість послухати її з'явилася через 52 роки, повідомляє «Новое время».

Автор пісні Майк Каплан, ветеран кіноіндустрії, публіцист і прес-агент Кубрика, заявив, що здивований, виявивши, що музичний твір, в який він вклав всю свою душу багато років тому, зараз отримав свій ефірний час. «Приємно чути, як її грають», - сказав 77-річний Каплан.

Він зустрівся з Кубриком в 1968 році, тоді режисерові повідомили, що команда, яка займається просуванням «Космічної одіссеї», не знає, як продати фільм глядачам. Кубрик запропонував публіцисту написати пісню після того, як під час зустрічі в MGM Records прослухали демо-запис, призначений допомогти просуванню фільму. Відмовившись використовувати ту мелодію, Кубрик повернувся до Каплану і сказав: «Я чув, ти пишеш музику. Чому б тобі не написати щось?»

Працюючи ночами, Каплан склав пісню 2001: A Garden of Personal Mirrors, звів її та довірив вокальну партію фолк-виконавиці Наомі Гарднер. Але коли Каплан представив пісню Кубрику, той сказав, що не вірить, що вона коли-небудь зможе стати хітом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі