"Не жертвуйте довгостроковими цілями заради короткочасних успіхів" — Оксана Забужко звернулася до випускників 2020

Відео
Поділитися
Оксана Забужко
Знаменита письменниця дає рекомендації українським випускникам.

Письменниця Оксана Забужко звернулася до випускників Українського Католицького Університету з нагоди першого в історії онлайн-випускного.

"Постарайтеся ніколи не жертвувати довгостроковими цілями заради короткочасних успіхів. Тільки гра на довгу дистанцію себе в житті виправдовує", — порекомендувала письменниця, окрім привітання.

Оксана Забужко — лауреат Шевченківської премії, автор прогресивних романів XXI століття, книг, які неодноразово потрапляли у світові списки кращих.

Так, навесні 2020 року в США опублікували її збірку оповідань Your Ad Could Go Here. А в 2019-му швейцарська газета Tages Anzeiger визначила топ 20 найкращих романів XXI століття. У нього увійшов роман Забужко "Музей покинутих секретів".

Ключовими у творчості Оксани Забужко відзначають теми національної ідентичності та гендеру. Перший роман Забужко "Польові дослідження українського сексу", один із "основних текстів української літератури пострадянського періоду", вийшов в 1996 році і викликав бурхливі і суперечливі реакції критиків і читачів.

За соціологічними опитуваннями в 2006 році цей роман було визнано "книгою, що найбільш вплинула на українське суспільство за 15 років незалежності".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі