"Я приїхала до Києва не заради того, щоб відчути українську культуру або дізнатися більше про історію Східної Європи. Ні, з соромом я повинна визнати, що він був для мене лише зупинкою перед моєю екскурсією в Чорнобиль. Але я швидко зрозуміла, що столиця країни заслуговує більшого, ніж просто швидкоплинний погляд - зі своїм нескінченним вибором страв кухонь світу, радянською архітектурою по сусідству з сучасними будівлями, і досить доброзичливими жителями", - пише вона.
За словами Крістін, чарівність Києва не схожа на ту, яка притаманна Парижу або Венеції, але столиця України володіє власним шармом. "Київ відрізняється сумною красою. Але ви зрозумієте, що велика сила народу і міста змусять вас любити цю перлину Східної Європи навіть більше", - зауважує автор.
Неможливо умістити історію України всього в кілька речень. Але її розуміння додасть глибини до розуміння столиці. Довгий час Україна була прикордонною країною між Заходом і Сходом. Тому довго до неї ставилися як до пішака у великій грі. Тільки в 1991 році, після розпаду Радянського Союзу, країна здобула незалежність. Але навіть в останні роки їй доводиться мати справу з корумпованими лідерами і російською окупацією Криму.
Мандрівники, які хочуть дізнатися більше про історію України, повинні відвідати Музей Голодомору і Національний музей історії України. До числа обов'язкових до відвідування Крістін також віднесла монумент Батьківщина-мати і Майдан Незалежності.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.
Вона також зазначила, що необхідно відвідати Поділ – один з найстаріших районів міста, в якому, разом з тим, присутня безліч сучасних кафе і креативних просторів. За словами автора, тут не так багато людей, як на Хрещатику, але у Подолу є "власний певний унікальний колорит".
Що стосується української кухні, Крістін радить не обмежуватися тільки борщем. Наприклад, вона радить спробувати "налисники" і звернути увагу на солодощі.
"На відміну від інших міст, які можуть вас зачепити одразу, Києву може знадобитися деякий час на те, щоб ви могли помітити його справжню красу. Але він вартий часу і зусиль. У нього є маленькі приховані перлини, а цікаві можуть бути винагороджені за ходіння по дворах маленькими чарівними бутиками, ресторанами або барами, які ховаються в них", - підкреслює Крістін.