Фестиваль супертосканських вин у ресторані Bigoli

Поділитися
Фестиваль супертосканських вин у ресторані Bigoli Фестиваль супертосканських вин у ресторані Bigoli
Під час фестивалю у закладі ви зможете насолодитися червоними винами "Villa Donoratico" виноробні Argentiera, "Le Volte" від Tenuta-Ornellaia, "Varvara" від Castello di Bolgheri, а також білим вином "Poggio ai Ginepri Bianco" компанії Argentiera.

В основу визначення "супертосканських" вин було покладено ідею про відмову від прийнятих виноробних правил і регламентованих сортів винограду. Для виробництва супертосканських вин з кінця 60-их років 20 ст. почали використовувати міжнародні сорти винограду, створюючи добре збалансовані вина з тонким і вишуканим ароматом.

Категорія супертосканських вин з'явилася у Тоскані після того, як італійський уряд запровадив закони з контролю виноробних зон і формально закріпив норми виробництва. Творці супертосканських вин кинули виклик консервативним правилам. Бажання рухатися вперед, креативність і прагнення досягати максимально можливих результатів - головні аргументи, які винороби нової хвилі наводили на свій захист.

"PoggioaiGinepriBianco" 2012 (76 грн/келих) - одне з найкращих білих вин Тоскани, бленд сортів винограду Совіньйон Блан, Віон і Верментіно, зібраних з найкращих виноградників регіону Болгері DOC. Це елегантне вино з хорошою структурою, в його ароматі відчуваються нотки солодких груш, абрикос, цитрусових і лаванди. "Poggio ai Ginepri Bianco" має збалансований і освіжаючий смак. Під чудове біле вино шеф-кухар радить замовити Овочі по-сицилійськи з козячим сиром і грінками або Тартар з лосося та авокадо.

Одне з найкращих червоних вин регіону "Le Volte" 2010 (96 грн/бокал) з сортів винограду Мерло, Санджовезе і Каберне Совіньон. Ферментація для кожного сорту окремо проводиться у сталевих чанах при температурі не вище 28° протягом 20-25 днів. Вино витримується протягом 14 місяців, після чого його залишають дозрівати ще 12 місяців у пляшках в льохах виноробні. Це елегантне вино з хорошою структурою, в його ароматі відчуваються нотки стиглих фруктів і прянощів, що переходять у пікантний післясмак. Під "Le Volte" радимо замовити Равіолі з кроликом і Домашню лазанью.

"Varvara" 2010 (98 грн/келих) - бленд сортів винограду Каберне Совіньон, Мерло, Сіра і Пті Вердо. Вино насиченого рубінового кольору з фіолетовим відтінком, має добре збалансований, насичений смак. У букеті "Varvara" гармонійно переплітаються теплі тони чорносливу, смородини і легкі нотки прянощів. До нього якнайкраще підійдуть М'ясні і сирні антипасти і Равіолі з моцарелою та томатами.

У купажі "Villa Donoratico" 2010 (110 грн/бокал) домінує виноград сорту Каберне Совіньйон, Мерло і Каберне Фран. Вино має тривалий післясмак, в його ароматі відчуваються яскраві тони темних ягід, прикрашених мінеральними відтінками. Ідеальну пару "Villa Donoratico" складуть: Різотто 4 сири і Біголі з качкою.

Пропонуємо вам насолодитися чудовими супертосканськими винами основних виноробень Італії під час фестивалю, який проходить у ресторані Bigoli до 10 грудня.

Чекаємо на Вас на фестивалі супертосканських вин у Bigoli!

Кловський узвіз, 7А.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі