Екс-глава ВВС Тоні Холл шкодує про скандальне інтерв'ю з принцесою Діаною 1995 року

Поділитися
Екс-глава ВВС Тоні Холл шкодує про скандальне інтерв'ю з принцесою Діаною 1995 року
Недавнє незалежне розслідування показало, що тоді журналіст обманом змусив Діану розповісти подробиці про своє особисте життя.

Колишній генеральний директор ВВС Тоні Холл заявив, що шкодує про інтерв'ю з принцесою Діаною і подав у відставку з поста керівника лондонської Національної галереї на тлі скандалу через подробиці організації інтерв'ю журналістом Мартіном Баширом в 1995 році, передав CNN з посиланням на заяву Холла.

Оприлюднені напередодні результати незалежного розслідування колишнього судді Верховного суду Великобританії Джона Дайсона показали, що Холл, який очолював службу новин корпорації в 1995 році, а потім провів внутрішнє розслідування обставин інтерв'ю принцеси Діани, приховував «фальшиву поведінку» Башира.

Автор розслідування дійшов висновку, що журналіст підробляв документи, щоб отримати доступ до принцеси, а розслідування BBC було «дуже неадекватним».

Хол заявив, що не може продовжувати працювати в Національній галереї, оскільки скандал навколо інтерв'ю відверне від питань, пов'язаних з музеєм.

«Я шкодую про події 25-річної давності, і вважаю, що бути лідером означає нести відповідальність», - сказав він.

З листопада 2019 Хол був довіреною особою Національної галереї, а в липні 2020 він став дорежісером. До цього, з квітня 2013 по серпень 2020 року, він працював генеральним директором ВВС.

Нещодавно стало відомо, що журналіст ВВС Мартін Башир підробив документи, щоб взяти інтерв'ю у принцеси Діани в 1995 році, а керівництво телерадіомовної корпорації ВВС приховало цей обман. Про це йдеться в незалежному розслідуванні, яке провів колишній суддя Верховного Суду Великобританії лорд Дайсон.

Він встановив, що Башир брехав керівництву ВВС, яке під час внутрішнього розслідування в 1996 році занадто охоче йому вірило. Він також заявив, що ВВС покривало журналіста, навіть коли дізналася про його брехні.

Лорд Дайсон зазначив, що «така поведінка не відповідає високим стандартам цілісності і прозорості» ВВС. За його словами, внутрішнє розслідування каналу було «жахливо неефективним». Компанія ВВС вибачилася перед принцами Уїльямом і Гарі, а також принц Уельський Чарльз і братом Діани графом Спенсером.

14 травня 2021 телеканал ВВС повідомила, що Мартін Башир подав у відставку за станом здоров'я. ЗМІ тоді звернули увагу, що відставка Башира відбулася незадовго до того, як повинні були опублікувати розслідування його інтерв'ю.

Нагадаємо поліція Лондона ще в 2013-му закінчила вивчення нових свідчень, пов'язаних зі смертю в 1997 році принцеси Діани та її друга, сина єгипетського мільярдера Доді аль-Файєда. В результаті правоохоронці не знайшли жодних "переконливих доказів" причетності до загибелі леді Ді якогось військовослужбовця британського спецназу, повідомив в понеділок увечері телеканал Sky News з посиланням на письмову заяву начальника управління Скотленд-Ярду Марка Роулі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі