УКРАЇНСЬКИЙ БЕСТСЕЛЕР — 2000

Поділитися
Схоже, наполегливе бажання українських книговидавців і книгочитачів діждати справжнього українського бестселера щороку набуває нових несподіваних рис...

Схоже, наполегливе бажання українських книговидавців і книгочитачів діждати справжнього українського рейтингових досліджень «Еліт-профі» та газета «Книжник-Ревю» під орудою Костянтина Родика.

Головним критерієм, застосованим у рейтингу, є презентація української книжки як цілісності з усіх точок зору — від естетичної та «смакової» до поліграфічної, економічної та соціологічної. Чи не вперше береться до уваги і якомога сильніше підкреслюється суспільна вага книги, її резонанс у соціумі, що визначається шляхом плебісциту суб’єктивних суджень і вражень, симпатій і антипатій, смаків та уподобань авторитетного журі, до складу якого входять письменники, критики, видавці, літературознавці, журналісти, редактори та інший гуманітарний люд.

Через певну неусталеність критеріїв оцінювання книжки рейтинг видається дещо недосконалим, однак це чи не найповажніша пропозиція у встановленні книжкової ієрархії, своєрідного «хто є ху» українського книговидання. Акція «Книжка року 2000», результати якої вже оприлюднювались газетою «Книжник-Ревю» та окремою книгою «Український бестселер. Книжка року’2000», отримала досить багато і критичних, і оптимістичних відгуків. Аби й наш читач дізнався про те, які книжки, автори і видавництва потрапили до цього реєстру, пропонуємо вашій увазі результати рейтингу, отримані Центром «Еліт-Профі».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі