ЗМІ: Заарештовано майно ІСД

Поділитися
Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції наклав арешт на майно Дніпровського металургійного комбінату імені Дзержинського (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область), Алчевського металургійного комбінату (Луганська область) і Краматорського металургійного заводу імені Куйбишева (Донецька область). Про це повідомили «Українські новини».
Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції наклав арешт на майно Дніпровського металургійного комбінату імені Дзержинського (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область), Алчевського металургійного комбінату (Луганська область) і Краматорського металургійного заводу імені Куйбишева (Донецька область). Про це повідомили «Українські новини». За даними проінформованого джерела агентства в Міністерстві юстиції, арешт був накладений у зв'язку з виконанням рішень судів щодо стягнення із зазначених підприємств боргів за сировину, які в сумі становлять близько 1,7 млрд. гривень. Як відомо, Алчевський меткомбінат, ДМК Дзержинського і Краматорський металургійний завод ім. Куйбишева контролюються корпорацією «Індустріальний союз Донбасу». На даний момент прес-служба корпорації «Індустріальний союз Донбасу» не коментує інформацію. На початку червня Господарський суд Донецької області зобов'язав ДМК виплатити управляючій групі «Метінвест» компанії «Метінвест Холдинг» (Донецьк) 204,279 млн гривень за порушення контрактів із поставок сировини. Цей же суд зобов'язав Краматорський метзавод виплатити «Метінвест Холдингу» 28,530 мільйонів гривень боргу за поставки залізорудних котунів у 2008 році. У свою чергу Алчевський металургійний комбінат повинен за рішенням суду виплатити Інгулецькому гірничо-збагачувальному комбінату (Кривий Ріг, Дніпропетровська область) 680,394 млн гривень за порушення контракту на поставку залізорудного концентрату, а також 534,204 млн гривень компанії «Метінвест Холдинг» за порушення умов договору стосовно постачання сировини. У грудні 2007 року «Метінвест» домовився з підприємствами групи ІСД (Алчевський меткомбінат і ДМК Дзержинського) щодо поставок їм залізорудної сировини і флюсо-доломітної продукції до 2011 року, при цьому обсяги постачань продукції та ціни на них сторони повинні були погоджувати строком на рік, починаючи з квітня 2008 року. Як повідомляли ЗМІ, контрольний пакет акцій сталеварної Корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) придбав власник швейцарського трейдера "Carbofer", екс-співвласник "Євразхолдингу" Олександр Катунін за участю "Внєшекономбанку". Власниками 49,99% акцій залишаються Сергій Тарута й Олег Мкртчан. Вони ж залишаються у керівних органах корпорації. У той же час Віталій Гайдук вийшов із капіталу ІСД.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі