ЗМІ: Російські спецназівці звинуватили чеченських солдатів у зраді

Поділитися
Спецназ внутрішніх військ Росії, що служить у Чечні, звинуватив у зраді батальйон «Північ», укомплектований уродженцями цієї кавказької республіки.

Спецназ внутрішніх військ Росії, що служить у Чечні, звинуватив у зраді батальйон «Північ», укомплектований уродженцями цієї кавказької республіки.

Про це у четвер, 15 липня, повідомила газета «Московський комсомолець». Видання у кінці статті при цьому відзначило: «Просимо вважати цей матеріал офіційним зверненням до Генеральної прокуратури РФ».

Як стало відомо журналістам «МК», спецназівці вважають, що зрада була здійснена «Північчю» під час спецоперації, проведеної 4 лютого 2010 між селищами Дачу-Барзой і Алхазурово.

Тоді було знищено п'ять бойовиків. Проте під час операції загинули п'ятеро спецназівців: лейтенант Павло Петрачков, прапорщик Айрат Гальянов, сержант Ільгам Гасімов, єфрейтор Антон Байгузін і рядовий Степан Селіванов.

«МК» пише, що журналістам видання вдалося ознайомитися зі звітами учасників цієї спецоперації, у яких йдеться, що під час зіткнення з бойовиками військовослужбовці батальйону «Північ» не тільки не допомагали спецназу, але і криками «Аллах Акбар!» заважали йому маскуватися.

Далі в одному із звітів повідомляється: «Аналіз поранень, одержаних військовослужбовцями загонів спецназу, дає підстави вважати, що вони були отримані у результаті вогню з боку 248-го осмб» (номер батальйону «Північ»). Зокрема, єфрейтор спецназу на прізвище Кір'янов отримав поранення від снаряду ВОГ-30 - у бойовиків таких снарядів взагалі не було.

Окрім того, у розпорядження «МК» потрапило роздрукування перехоплення підозрілих радіопереговорів. Переговори йшли між людьми із позивними «Комісар», «Руслан» і «Заур». Кому належав перший, не відомо, пише газета.

«Комісар» - позивний заступника командира «Півночі» Абдули Муталіева. Що ж стосується позивного «Заур», то він подається як позивний одного з бійців «Півночі». Однак спецназівці вважають, що насправді це - позивний лідера бойовиків Заурбека Авдорханова, пише газета.

Також один з учасників спецоперації 4 лютого на умовах анонімності розповів журналістам «МК», що перед операцією між спецназівцями та «Північчю» стався конфлікт. Службовці батальйону сказали спецназівцям з Уфи, що ті, як мусульмани, не повинні були їхати до Чечні воювати зі своїми одновірцями.

Співрозмовник видання також заявив, що після спецоперації проводилося кримінальне розслідування, але у результаті його «зам'яли». За деякими даними, цю тему намагався обговорити командувач об'єднаним угрупуванням військ і сил генерал Микола Сівак. Але незабаром його було звільнено із посади.

«Але ми-то знаємо, що помстимося. У нас буде своє правосуддя», - підсумував співрозмовник «МК».

За матеріалами: «Московский комсомолец», Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі