ЗМІ: «Приват» придбав компанію, яка орендує севастопольський аеропорт «Бельбек»

Поділитися
Структури, близькі до групи «Приват» Ігоря Коломойського, придбали юридичну особу ТОВ «Аеропорт «Бельбек», яке володіє правами оренди севастопольського аеропорту «Бельбек», пише газета «Дело».

Структури, близькі до групи «Приват» Ігоря Коломойського, придбали юридичну особу ТОВ «Аеропорт «Бельбек», яке володіє правами оренди севастопольського аеропорту «Бельбек», пише газета «Дело».

ТОВ «Аеропорт «Бельбек» раніше уклало з Міноборони договір на оренду севастопольського аеропорту. Цього року договір було продовжено ще на 20 років. За інформацією «Дела», співзасновниками ТОВ «Аеропорт «Бельбек» раніше виступали місцеві бізнесмени Олег Цуканов і Віктор Кріцин.

За даними видання, три місяці тому змінилося керівництво аеропорту. Генеральним директором «Бельбеку» став Віктор Маєвський. Раніше аеропорт очолював Георгій Боріщук.

Кримський уряд припускає, що після приходу «Привату» до аеропорту, у стратегічний для регіону об'єкт будуть вкладені серйозні інвестиції. «Там активно обговорюється питання щодо інвестування, серйозно розвиваються події», - повідомив виданню спікер Верховної Ради Криму Володимир Константинов.

На думку експертів, основний напрямок, куди буде інвестувати група «Приват» це розширення пасажирського терміналу. При цьому, щоб модернізувати об'єкт, інвестору необхідно буде погоджувати всі свої плани із Міністерством оборони, у підпорядкуванні якого перебуває об'єкт.

Як пише «Дело», рейси до аеропорту зараз здійснює тільки компанія «Дніпроавіа», підконтрольна Ігорю Коломойському. Відкриті рейси із «Бельбеку» до Москви і Києва, а також рейси сполучення із Дніпропетровськом. Спільно з «Дніпроавіа» ці напрямки експлуатує «АероСвіт», який також є підконтрольним групі «Приват».

«Ми працюємо з адміністрацією аеропорту «Бельбек», яка запропонувала компанії «Дніпроавіа» розвивати цей напрям, а «Дніпроавіа» приваблювала «АероСвіт» до спільної експлуатації, - зазначає помічник генерального директора зі зв'язків з громадськістю компанії «АероСвіт» Сергій Куций. - Фактичний перевізник - «Дніпроавіа», а «АероСвіт» - маркетинговий перевізник, тобто ми продаємо квитки на цей напрямок для завантаження судів».

За словами Куцого, завдяки тому, що дві компанії розпочали працювати з аеропортом, «Бельбек» отримав можливість розвиватися, а пасажири - можливість вибирати, куди саме у Криму їм летіти: у «Бельбек» або «Сімферополь».

«З Києва до «Бельбеку» здійснюється два рейси на день, із 1 липня щоденно здійснюються рейси до Москви, а з 28 серпня два рази на тиждень будуть здійснюватися рейси до Дніпропетровська», - уточнив Куций.

Аеродром «Бельбек» був відкритий у червні 1941 року і використовувався виключно військовими. У другій половині 1980-х, після приходу до влади Михайла Горбачова, смугу було збільшено і покращено, оскільки аеродром використовувався для прямування Горбачова до президентської дачі у Форос.

Із липня 2002 року «Бельбек» почав приймати цивільні літаки. У грудні 2002-го аеропорт отримав ліцензію і на міжнародні авіаперевезення. У період із 2002 по 2007 рік було здійснено понад 2,5 тис. авіарейсів, перевезено близько 25 тис. пасажирів. У 2006-му цивільні перевезення були тимчасово припинені.

Аеропорт «Бельбек» має трикілометрову злітно-посадкову смугу, призначену для прийому повітряних суден усіх типів. Максимальна злітна вага повітряного судна не обмежена. Аеропорт має два термінали і зал очікування на 70 осіб. Може обслуговувати до 100 пасажирів на годину.

«Бельбек» знаходиться значно ближче до Південного берега Криму, ніж аеропорт у Сімферополі. Недалеко від «Бельбеку» проходить автотраса Севастополь - Форос - Ялта - Алушта - Судак.

За інформацією: Дело

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі