ЗМІ: Половина київських кіосків працює без дозволу

Поділитися
У Києві налічується приблизно 20 тисяч малих архітектурних форм. З них тільки у 2800 власники платять за землю, 11 тисяч мають дозволи, значна частина яких видана з порушеннями, решта кіосків встановлені абсолютно самовільно. Про це пише газета "Хрещатик".
У Києві налічується приблизно 20 тисяч малих архітектурних форм. З них тільки у 2800 власники платять за землю, 11 тисяч мають дозволи, значна частина яких видана з порушеннями, решта кіосків встановлені абсолютно самовільно. Про це пише газета "Хрещатик"."Всі ці МАФи ми не можемо просто так взяти і зняти одночасно. Для цього потрібен певний перехідний період, а він, за попередніми підрахунками, буде тривати до 1 січня 2012 року. За цей час ми повинні повністю упорядкувати місто, і до Євро-2012 МАФи повинні мати новий вигляд", - зазначив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак. За його словами, всі намети і кіоски, встановлені з порушеннями біля входу в метро, будуть демонтовані, а власники решти будуть платити до міського бюджету на благоустрій Києва. "Точки з шаурмою, хот-догами та іншими продуктами швидкого харчування не повинні мати такий вигляд, як сьогодні. Половину продуктів, які продають там, потрібно реалізовувати в стаціонарних закладах з нормальним забезпеченням санітарного стану", - зазначив Мазурчак. Столична влада обіцяє поліпшити схему видачі дозвільної документації для розміщення МАФів, на яку особливо нарікають приватні підприємці. Документ обіцяють зробити відкритим і прозорим. Відповідно до нього, будь-який підприємець зможе взяти участь у відкритому аукціонному конкурсі і отримати право на розміщення МАФи на вільному місці.

За матеріалами"Хрещатика"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі