ЗМІ: Новим гендиректором «АрселорМіттал Кривий Ріг» призначено Ріната Старкова

Поділитися
Наглядова рада «АрселорМіттал Кривий Ріг» минулого тижня призначила Ріната Старкова новим генеральним директором комбінату. Про це у понеділок, 2 серпня, повідомляє «Коммерсант-Украина» із посиланням на свої джерела.

Наглядова рада «АрселорМіттал Кривий Ріг» минулого тижня призначила Ріната Старкова новим генеральним директором комбінату. Про це у понеділок, 2 серпня, повідомляє «Коммерсант-Украина» із посиланням на свої джерела.

Раніше Старков обіймав посаду директора з логістики компанії Mondi Europe & International (лісопаперовий бізнес транснаціональної корпорації Anglo American).

Очікується, що він буде представлений колективу 4 серпня на відкритті у Кривому Розі нової поліклініки, будівництво якої було одним з інвестзобов'язань за умов  приватизації комбінату у 2005 році. У прес-службі підприємства і представництві ArcelorMittal в Україні від коментарів відмовилися.

Жан Робер Жуе, який очолював «АрселорМіттал Кривий Ріг» (АМКР) із 2008 року, облишив посаду гендиректора комбінату у червні поточного року. За даними видання, він пішов не тільки з АМКР, але і з ArcelorMittal. На відміну від Жуе, що має досвід роботи у металургійному бізнесі близько 30 років, Старков у гірничо-металургійній галузі не працював.

Нагадаємо, ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» є найбільшим металургійним комбінатом в Україні.

У 2009 році знизив виплавку сталі на 18,9%, до 5,05 млн т, чавуну - на 21,6%, до 4,42 млн т, виробництво готового прокату - на 20%, до 4,49 млн т. Виручка підприємства зменшилася на 35,7%, до 14,98 млрд грн. Чистий збиток склав 120,03 млн грн проти чистого прибутку у 4,68 млрд грн роком раніше. Понад 95% акцій ВАТ контролює найбільша у світі сталеливарна компанія ArcelorMittal.

За матеріалами «Коммерсант-Украина»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі