ЗМІ: Міноборони забезпечує продовольством компанія зі штатом у дві людини

Поділитися
«Провідна компанія ВС», яка займається забезпеченням продуктів для військовослужбовців, не має досвіду роботи у якості продовольчого підприємства. У її штаті значаться лише дві особи - директор і бухгалтер. При цьому у компанії відсутні виробничі потужності, а статутний капітал складає 62,5 тис. грн, пише газета «Дело».
«Провідна компанія ВС», яка займається забезпеченням продуктів для військовослужбовців, не має досвіду роботи у якості продовольчого підприємства. У її штаті значаться лише дві особи - директор і бухгалтер. При цьому у компанії відсутні виробничі потужності, а статутний капітал складає 62,5 тис. грн, пише газета «Дело».Невідповідність «Провідної продовольчої компанії ВС» низці вимог було виявлено у ході перевірки СБУ законності проведення процедури закупівлі в одного учасника. Після чого відомство звернулося до суду з вимогою притягти до відповідальності співробітників Департаменту тендерних закупівель за порушення тендерного законодавства, оскільки підписувати контракт на багатомільйонний підряд (орієнтовно 43 млн. грн. на 2010-й) з компанією із сумнівними вихідними даними, на думку СБУ, вони не мали права. У свою чергу в Міністерстві послалися на стислі терміни і складне фінансове становище в країні і армії, що у результаті змусило укласти договір з цією фірмою. З аргументами Міністерства оборони погодився Шевченківський райсуд Києва, який відмовив Службі безпеки щодо залучення до відповідальності в. о. відповідального секретаря тендерного комітету Міноборони. Нагадаємо, влітку 2009 року Верховна Рада відправила у відставку голову оборонного відомства Юрія Єханурова після скандалу, що розгорівся навколо закупівлі фірмою «Мезон-К» наддорогих продуктів для військовослужбовців. На місце компанії, яка забезпечувала харчуванням військовослужбовців у дев'яти областях країни, військові залучили «Провідну компанію ВС». Договір з компанією був підписаний наприкінці грудня 2009 року. При цьому, як з'ясувалося, сама компанія була створена за декілька місяців до зміни підрядника - у квітні 2009 року і значних фінансово-господарських операцій не здійснювала.

За матеріалами: Дело

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі