ЗМІ: Мінфін має намір до кінця тижня здійснити другий випуск ПДВ-облігацій

Поділитися
Міністерство фінансів України має намір у середу, 11 серпня, закінчити формування реєстру підприємств, заборгованість із відшкодування ПДВ перед якими буде оформлена облігаціями, і до кінця тижня здійснити випуск цих паперів. Про це повідомляє видання «Коммерсант-Украина».
Міністерство фінансів України має намір у середу, 11 серпня, закінчити формування реєстру підприємств, заборгованість із відшкодування ПДВ перед якими буде оформлена облігаціями, і до кінця тижня здійснити випуск цих паперів. Про це повідомляє видання «Коммерсант-Украина».Обсяг другої емісії облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП), за словами заступника міністра фінансів Вадима Копилова, складе більше 10 мільярдів гривень, і, за інформацією видання, її буде здійснено в інтересах 100 великих підприємств, експортерів і компаній з іноземними інвестиціями. Третій транш буде розрахований на середній бізнес. «Ми направили невеликі суми (у перший випуск ПДВ-облігацій), щоб відпрацювати систему, щоб відносини почали складатися не під тиском великих грошей, а всі, хто задіяний у системі, визначилися», - заявив Копилов. Як повідомлялося, уряд запропонував підприємствам оформити ПДВ-облігаціями борг з відшкодування ПДВ за станом на 1 травня 2010 року. Номінальна прибутковість нових паперів становить 5,5% річних, вони є амортизаційними - раз на півроку за ними буде погашатися 10% основного боргу. Випуск ПДВ-облігацій постійно відкладався. Перший транш обсягом їх всього 0,05 мільярда гривень був спрямований платникам податків лише 2 серпня. Мінфін обіцяє випустити все ПДВ-облігації на загальну суму близько 16,4 мільярда гривень до кінця серпня. У той же час платники податків скаржаться, що і після 1 травня відшкодування ПДВ здійснюється нерегулярно. За даними Федерації роботодавців України, починаючи з травня, заборгованість із відшкодування ПДВ збільшувалася на 2,4 мільярда гривень щомісяця і на 1 липня досягала 30,4 мільярда гривень.

За матеріалами «Коммерсант-Украина»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі