ЗМІ: Майдан Незалежності найближчим часом очікує нова реконструкція

Поділитися
Керівник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища - головний архітектор Києва Сергій Целовальник не виключає, що столичний Майдан Незалежності найближчим часом очікує нова реконструкція. Про у середу, 11 серпня, пише газета «Сьогодні».
Керівник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища - головний архітектор Києва Сергій Целовальник не виключає, що столичний Майдан Незалежності найближчим часом очікує нова реконструкція. Про у середу, 11 серпня, пише газета «Сьогодні». «Питання Майдану - гостре. У мене втягується голова в плечі, коли я проїжджаю по ньому і бачу ці скельця. Мені незручно, як архітектору, що їх наваяли», - сказав Целовальник. Він незадоволений і монументом Незалежності, який нібито руйнується через іржу. «Мене бентежить, що 10-та річниця Незалежності України була виражена у вигляді тиранічного символу - колони, забитої в центр площі». На думку видання, не виключено, що скоро на Майдані не буде ані монумента, ані «теплиць». Коли і що саме змінять, Целовальник поки не говорить. У той же час, колишній головний архітектор і співавтор проекту Майдану Сергій Бабушкін не вважає, що Майдан потрібно перебудовувати. «Там усе правильно і гармонійно. І перш ніж приступати до якихось робіт, треба поговорити з живими авторами», - сказав Бабушкін. Також Целовальник категорично проти зведення 48-поверхової висотки (180 метрів) за готелем «Дніпро» на Європейській площі. Нагадаємо, її планували побудувати до 2012 року, але поки все ніяк не погодять проект. Там повинні бути готель і офіси. «За адресою Хрещатик, 5, де спроектовано висотний готель, зараз розробляється новий проект, з меншою поверховістю», - говорить Целовальник. Швидше за все, «свічку» обрізають до 15-20 поверхів, щоб вона не надто «світилася» над забудовою центру. Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Целовальник, віце-президент Національної спілки архітекторів України, став головним архітектором Києва.

За матеріалами «Сегодня»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі