ЗМІ: Генпрокуратура порушила справу проти колишнього першого заступника голови Держскарбниці

Поділитися
Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти колишнього першого заступника голови Держскарбниці Тетяни Грицун. Її звинувачують у зловживанні службовим становищем і владою, що завдало шкоди учасникам приватизації Одеського припортового заводу, повідомляє у п'ятницю, 23 липня, газета "Дело".
Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти колишнього першого заступника голови Держскарбниці Тетяни Грицун. Її звинувачують у зловживанні службовим становищем і владою, що завдало шкоди учасникам приватизації Одеського припортового заводу, повідомляє у п'ятницю, 23 липня, газета "Дело".Справу проти Тетяни Грицун порушено 19 липня 2010 року, старший слідчий Генпрокуратури з особливо важливих справ уже звернувся до Печерського суду Києва з поданням на проведення обшуку у квартирі екс-чиновника, пише видання. Правоохоронні органи підозрюють Грицун у зловживанні службовими повноваженнями у період із жовтня 2009 по січень 2010 р. Тоді вона давала вказівки своїм підлеглим не перераховувати конкурсні гарантії у сумі 800 млн. грн. учасникам конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу: компаніям «Нортіма» і «Фрунзе-Флора», повідомляє видання з посиланням на матеріали, подані до Печерського суду. Як зазначено у документах, Грицун перешкоджала поверненню коштів їх власникам всупереч платіжним дорученням Фонду держмайна. Тим самим вона порушила інструкцію про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті і закон про платіжні системи та переказ коштів, вважають слідчі прокуратури. Окрім того, неповернення коштів заподіяло двом компаніям-учасникам конкурсу «тяжких наслідків». Печерський суд назвав аргументи прокуратури вагомими і у вівторок дозволив провести обшук у квартирі екс-заступника голови Держскарбниці. Наприкінці квітня зобов'язання щодо повернення конкурсної застави були передані Державній виконавчій службі через ФДМ. Після цього прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що до кінця травня уряд має повернути заставу учасникам конкурсу. Однак через судові позови, які ведуть зараз з державою «Нортіма» і «Фрунзе-Флора», повернення боргу відкладається. Обидві компанії вимагають від держави, окрім самого боргу, виплатити також компенсацію за прострочення і відшкодувати збиток від інфляції. Київський апеляційний господарський суд уже виніс рішення щодо виплати компанії «Нортіма» додатково 2,6 млн. грн. Компанія «Фрунзе-Флора» повинна отримати за прострочення 328 тис. грн. За інформацією видання, компанія «Нортіма», близька до бізнесмена Ігоря Коломойського, і «Фрунзе-Флора», підконтрольна російському бізнесменові Костянтину Григоришину, брали участь у конкурсі з придбання пакету акцій (99,567%) Одеського припортового заводу і внесли у якості конкурсної застави по 400 млн. грн. загалом - 800 млн. грн.). Після проведення конкурсу у вересні минулого року ФДМ скасував його результати, однак заставу повернув тільки одному учасникові – російській компанії «Азот-Сервіс». Ще 31 березня поточного року Генпрокуратура порушила кримінальну справу у зв'язку з перевищенням повноважень низки посадових осіб Держскарбниці, які перешкоджали поверненню застави.

За матеріалами: Дело.ua

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі