ЗМІ: Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Данилишина

Поділитися
Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за статею 364-1 Кримінального кодеса України - зловживання владою або службовим становищем – щодо Богдана Данилишина, екс-міністра економіки в уряді Юлії Тимошенко. Про це пише газета «Сегодня».
Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за статею 364-1 Кримінального кодеса України - зловживання владою або службовим становищем – щодо Богдана Данилишина, екс-міністра економіки в уряді Юлії Тимошенко. Про це пише газета «Сегодня».У п'ятницю в приміщенні Мінекономіки проводилися обшуки, вилучення документів, проводилися допити посадових осіб. Що і в яких об'ємах інкримінується екс-міністрові, поки офіційно не розголошують. За попередньою інформацією з КРУ, особистим підписом Данилишина скріплювалися дозвільні документи про закупівлю за держрахунок продукції та товарів на величезні суми нібито в порушення чинного законодавства: тендери проводилися із залученням лише одного учасника, без допуску інших, і при цьому продукція придбавалася за завищеними в півтора-два рази цінами. Збитки - мільйони гривень. Серед таких об'єктів називають міжнародний аеропорт «Бориспіль» та інші проекти. Заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив. «Поки слідство тільки почалося, я б утримався від конкретики, тому що тут не потрібні ні зайва публічність, ні політизування, — заявив він. — Та це і не політика зовсім, а звичайна кримінальщина. З Данилишиним ми ще не спілкувалися. Але питання до нього є. Наразі про арешт поки не йдеться. Хоча... За наявності встановлених законом підстав слідчий має право затримати його на 3 диби. Останнє — таємниця слідства». За даними КРУ, з середи у відпустці (зараз він повернувся на колишню посаду - у Раду з вивченню продуктивних сил НАНУ), а в четвер виїхав з України. У Держприкордонслужбі інформацію не підтвердили, але й не спростували. Нагадаємо, що останнім часом були заарештовані екс-глава Держмитниці Анатолій Макаренко , що був замголови НАК «Нафтогаз України» Ігор Діденко. Доктор економічних наук, професор Данилишин був призначений головою Мінекономіки в грудні 2007 року. За матеріалами газети «Сегодня»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі