ЗМІ: До 25-річчя аварії на ЧАЕС у зоні відчуження з'явиться аналог «Пирогово»

Поділитися
© avialine.com
У місті Чорнобиль до 26 квітня 2011 - 25-річчя аварії на ЧАЕС - будують парк-музей. У першу чергу планують освоїти п'ять гектарів території, повідомляє у четвер, 19 серпня, газета «Сегодня».
У місті Чорнобиль до 26 квітня 2011 - 25-річчя аварії на ЧАЕС - будують парк-музей. У першу чергу планують освоїти п'ять гектарів території, повідомляє у четвер, 19 серпня, газета «Сегодня».«У центрі Чорнобиля (місто знаходиться у 17 кілометрах від станції) для цих цілей виділено територію, зараз її розчищаємо», - повідомив начальник відділу зони відчуження Василь Золотоверхий. За його словами, вже знесено близько 20 будівель - в основному, це занедбані старі будинки, а також старий універмаг. Сам парк буде створений за образом столичного «Пирогово». Від кожного із 94 постраждалих населених пунктів у парку з'явиться щось своє. Наприклад, будинок, дерево або дорожній покажчик. «За рік все це, звичайно, не побудуємо, але майданчик підготуємо», - сказав він. Кожен населений пункт у парку буде позначений обеліском, а поруч будуть таблички з інформацією: скільки людей було евакуйовано з того чи іншого села». Очікується, що парк у Чорнобилі стане ще однією принадою для туристів, яких рік у рік в зоні стає все більше. Як розповіла начальник одного з відділів підприємства «ЧорнобильІнтерІнформ», яке організовує поїздки в зону, Марина Полякова, торік зону відчуження відвідали 7000 людей, а за сім місяців нинішнього року - близько п'яти тисяч (у стандартній групі з 17 чоловік вартість поїздки на одного становить 427 гривень). Туристів водять за спеціальним маршрутом, де радіація не зашкалює. Аварія на ЧАЕС сталася 26 квітня 1986 року. Вибухнув четвертий енергоблок станції. Було забруднено територію площею 160 тисяч квадратних кілометрів, 30-кілометрова зона навколо станції стала непридатною для життя. Постраждали північна частина України, захід Росії і Білорусь. Відповідно до звіту ООН за 1995 рік, число посередньо і прямо постраждалих від аварії на ЧАЕС складає 9 мільйонів осіб.

За матеріалами: «Сегодня»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі