ЗМІ: Брат дружини Лужкова вимагає провести "перевірку злочинної діяльності" сестри

Поділитися
Бізнесмен Віктор Батурін направив главі слідчого комітету РФ заяву, в якій просить "провести ретельну перевірку злочинної діяльності" своєї сестри, президента ЗАТ "Интеко" Олени Батуріної, дружини екс-мера Москви Юрія Лужкова. Про це пише російська газета «Коммерсантъ».
Бізнесмен Віктор Батурін направив главі слідчого комітету РФ заяву, в якій просить "провести ретельну перевірку злочинної діяльності" своєї сестри, президента ЗАТ "Интеко" Олени Батуріної, дружини екс-мера Москви Юрія Лужкова. Про це пише російська газета «Коммерсантъ».Віктор Батурін заявляє, що при розділі бізнесу "Интеко" у 2007 році недоотримав як мінімум 3,462 млрд руб., що належать йому за роботу в компанії. Він стверджує, що сестра "незаконно привласнила" 24% ЗАТ "И нтеко", які належать йому. Упродовж останніх років Олена і Віктор Батурін практично не спілкувалися, тому заява схожа, швидше, на зведення рахунків, вважають девелопери. Нагадаємо, Олена і Віктор Батурін заснували "Интеко" у 1991 році на паритетних засадах. У 2005 році, коли компанія зафіксувала значний прибуток, відносини зіпсувалися. Розділ активів супроводжувався судовими позовами, у лютому 2007 року брат і сестра підписали другу мирову угоду: в Олени Батуріної залишилося 99% "Интеко" (ще 1% перебуває на балансі компанії; зараз стан бізнесвумен оцінюється в $2,9 млрд), а Віктор Батурин отримав "не обтяжені боргами активи на суму не менше $500 млн". Але восени цього року бізнесмен згадав старі образи. 4 жовтня він направив голові слідчого комітету РФ Олександру Бастрикіну заяву, в якій попросив "провести ретельну перевірку <...> фактів злочинної діяльності" Олени Батуріної і "ухвалити щодо неї процесуальне рішення відповідно до закону". Він повідомив, що йому "довелося <...> підписати мирову угоду", тому що "при суперечках з нею (пані Батуріною, - ред.) нікому в Москві не судилося досягти справедливого правосуддя". Сестра "незаконно привласнила" 24% ЗАТ "Интеко", які належать йому, стверджує Віктор Батурін. Також до теперішнього моменту "Интеко" не виконала стосовно нього вимоги трудового законодавства, зокрема, не виплатила заробітну плату в розмірі 3461969 172,98 руб. (З 18 січня 1999 року він був призначений віце-президентом "Интеко", а звільнений наказом від 23 грудня 2005 року). "Ми почали серйозно конфліктувати, оскільки я був проти конкретних сумнівних персон, ким вона себе оточила, проти сумнівних проектів і проти виведення грошей за кордон", - пише він (авторська орфографія збережена). Весь отриманий ним збиток може оцінюватися на суму до $1 млрд, повідомив виданню пан Батурін. Водночас, представники слідчого комітету повідомили, що поки нічого не знають про звернення Віктора Батуріна. Нагадаємо, раніше ЗМІ вже повідомляли, що органи Слідчого комітету при прокуратурі та МВС проводять відразу кілька дослідчих перевірок за фактами нібито незаконних дій відправленого у відставку мера Москви Юрія Лужкова і його дружини Олени Батуріної, які можуть призвести до порушення кримінальних справ.

За матеріалами: Коммерасантъ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі