Жертвами масштабних повеней у Пакистані стали сотні людей

Поділитися
Викликані проливними дощами повені на північному заході Пакистану забрали життя сотень людей. Про це у п'ятницю, 30 липня, повідомила місцева влада.
Викликані проливними дощами повені на північному заході Пакистану забрали життя сотень людей. Про це у п'ятницю, 30 липня, повідомила місцева влада.За ті три дні бушування стихії, у двох провінціях - Хайбер-Пахтунхва та Кашмір - загинули 420 осіб. Окрім того, близько 400,000 пакистанців були змушені облишити свої будинки. За даними місцевих ЗМІ, це найсильніша повінь в історії країни за останні 30 років. Тим часом зливові дощі продовжують посилюватися; за підрахунками синоптиків, за останні три дні на столицю провінції Хайбер-Пахтунхва, Пешавар, випала рекордна кількість опадів - 302 мм, а середня кількість опадів на території провінції перевищила 250 мм. Річки, що вийшли з берегів, буквально змили кілька сіл. Відомо, що десятки людей потонули, багато хто загинув під уламками будинків або від ураження електричним струмом. Паралізовано лінії комунікацій, дороги і траси розмито, сотні автомобілів застрягли на вулицях Пакистану і Ісламабаду. Місцева влада вже оголосила про введення надзвичайного стану. Армійське командування повідомляє, що на боротьбу зі стихією скеровано всі вільні частини. Попередження про повені були оприлюднені в багатьох частинах країни, і людям, що живуть у низинах, рекомендувалося перебратися у більш безпечні місця. Метеорологи побоюються, що зливи триватимуть і на вихідних, що неминуче призведе до ще більшої кількості жертв і руйнувань. Авіаційна влада країни стверджує, що така погода могла стати однією з причин найбільшої авіакатастрофи в історії Пакистану, що сталася минулої середи 28 липня. Тоді у результаті падіння літака в околицях Ісламабаду загинули 152 людини.

За матеріалами: CNN, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі