Збереження Софії Київської та Києво-Печерської Лаври оцінить ЮНЕСКО

Поділитися
З 1 по 4 листопада в Києві перебуватиме делегація експертів ЮНЕСКО, які будуть оцінювати стан об'єктів спадщини ЮНЕСКО - Софії Київської та Києво-Печерської Лаври, а також їхніх буферних зон, повідомили представники ініціативи "Збережи старий Київ".
З 1 по 4 листопада в Києві перебуватиме делегація експертів ЮНЕСКО, які будуть оцінювати стан об'єктів спадщини ЮНЕСКО - Софії Київської та Києво-Печерської Лаври, а також їхніх буферних зон, повідомили представники ініціативи "Збережи старий Київ".За словами активістів, серед експертів, які прибудуть до Києва, буде і Франческо Бандарін, який займає посади голови Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та заступника генерального директора цієї організації. "Вперше до Києва приїжджає делегація такого рівня з питань охорони культурної спадщини", - заявили представники ініціативи. Активісти при цьому нагадали, що влітку поточного року на сесії ЮНЕСКО у Бразилії розглядалося питання збереження об'єктів всесвітньої спадщини у Києві. "Тільки завдяки домовленостям з російською стороною тоді вдалося уникнути включення українських пам'яток до переліку об'єктів, які знаходяться під загрозою. У той же час, російський експерт із збереження культурної спадщини ЮНЕСКО Ігор Маковецький підписав нібито від імені всієї організації "узгодження" на будівництво на вул. Гончара, 17-23. У центральному офісі ЮНЕСКО існування будь-якого узгодження заперечують. Українські органи влади не відреагували на таке підтасовування документів", - заявили представники ініціативи "Збережи старий Київ". Нагадаємо, про те, що Національний заповідник «Херсонес Таврійський» може в найближчому майбутньому бути включеним до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, у середу, 3 жовтня, повідомили ЗМІ з посиланням на генерального директора заповідника Леоніда Марченка.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі