Заявку Сербії про вступ до ЄС направили в Єврокомісію

Поділитися
Міністри закордонних справ країн Євросоюзу вирішили направити заявку Сербії на вступ до ЄС на розгляд Європейської комісії. За словами дипломатів, це – перший крок на шляху до надання Белградові офіційного статусу країни-кандидата на вступ до Євросоюзу.
Міністри закордонних справ країн Євросоюзу вирішили направити заявку Сербії на вступ до ЄС на розгляд Європейської комісії. За словами дипломатів, це – перший крок на шляху до надання Белградові офіційного статусу країни-кандидата на вступ до Євросоюзу.Водночас на своїй зустрічі в Люксембургу міністри заявили, що подальші кроки в цьому напрямку будуть залежати від співпраці Сербії з Міжнародним кримінальним трибуналом у справах колишньої Югославії. Нідерланди висловлювали занепокоєння тим, що, пішовши назустріч Сербії в питанні членства, ЄС втратить важіль впливу на цю країну в питанні пошуків воєнних злочинців, зокрема, колишнього командувача армії боснійських сербів Ратка Младича. Нагадаємо, що сьогодні було оприлюднено інформацію про те, що розширення Євросоюзу за рахунок прийняття до нього нових країн у найближчі 10 років не буде. Про це йдеться у спеціальному листі, складеному міністрами закордонних справ Швеції Карлом Більдтом і Польщі Радославом Сікорським. При цьому дипломати пропонують розширити співпрацю ЄС з Україною. Зазначений лист було надіслано на ім'я верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

За матеріалами „Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі