Завершується прокладання найдовшого залізничного тунелю в світі

Поділитися
У Швейцарії сьогодні завершиться прокладання найдовшого залізничного тунелю в світі, після того, як будуть пробурені його останні півтора метра. 57-кілометровий Готардський тунель прокладений під Альпами і призначений для покращення транспортного сполучення між північною і південно-східною Європою.
У Швейцарії сьогодні завершиться прокладання найдовшого залізничного тунелю в світі, після того, як будуть пробурені його останні півтора метра. 57-кілометровий Готардський тунель прокладений під Альпами і призначений для покращення транспортного сполучення між північною і південно-східною Європою.Тунель також дозволить Швейцарії підключитися до європейської системи високошвидкісних залізниць. На будівництві одночасно працювало понад 1500 робітників. Роботи велися цілодобово, сім днів на тиждень. Для проходження тунелю в скельних породах використовувалися як буровибухові роботи, так і кілька тунелепрохідницьких комплексів (ТПК). Тунель має два окремих стовбури (з'єднаних між собою галереями приблизно через кожні 325 м), за якими поїзди прямуватимуть у протилежних напрямках. Всередині тунелю будуть перебувати дві аварійні залізничні станції, пов'язані з аварійними шахтами. Прокладання тунелю вартістю 7 мільярдів євро почалося 15 років тому. Під час будівництва загинули 8 робітників.

За матеріалами Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі