Заступник голови КМДА: підвищення тарифів на тепло і гарячу воду у зв'язку з підвищенням ціни на газ у Києві не буде

Поділитися
Підвищення тарифів на опалення та гаряче водопостачання із 1 серпня нинішнього року у зв'язку з підвищенням ціни на газ на 50% у Києві не буде, заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак.
Підвищення тарифів на опалення та гаряче водопостачання із 1 серпня нинішнього року у зв'язку з підвищенням ціни на газ на 50% у Києві не буде, заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак. "На сьогоднішній день не прийнято рішення щодо підвищення тарифів на тепло у зв'язку з подорожчанням газу", - повідомив він на прес-конференції у Києві в п'ятницю. Мазурчак підкреслив, що на сьогодні немає рішення Кабінету міністрів України про автоматичне підвищення тарифів на тепло у зв'язку з підвищенням ціни на газ, окрім того, немає відповідного рішення Національної комісії регулювання електроенергетики України (НКРЕ) і немає висновку цінової інспекції. Мазурчак підкреслив, що тарифоутворення у "Київенерго" має бути більш прозорим. За його словами, компанія не надала у повному обсязі документи із підтвердження вже наявної заборгованості на суму 2 мільярди гривень. Як повідомлялося раніше, міністр житлово-комунального господарства Юрій Хіврич заявив, що тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні будуть збільшені з початком опалювального сезону - із 15 жовтня. "У нас немає іншого виходу. Зміна цін на тепло і гарячу воду - це регуляторний акт, який повинен пройти обговорення протягом двох місяців, починаючи з 1 серпня, коли НКРЕ довела ціни до витрат", - сказав він, уточнивши, що підвищення вартості тепла і гарячої води становитиме від 20 до 30% залежно від регіону. "Це тільки газова складова (у середньому 53% від собівартості), значить, беремо половину", - зазначив міністр. Коментуючи ситуацію у Києві, Хіврич сказав: "Якщо по Україні вони (тарифи - ред.) складають 80-85% від собівартості, то у Києві - 60%. Тепер скрізь виставлять рахунок на 100% собівартості, але невідомо, як зміниться ціна у Києві, можливо, знову будуть частково дотувати з міськбюджету". Як повідомлялося, постановою від 13 липня НКРЕ із 1 серпня 2010 збільшила відпускні ціни на природний газ для населення і для підприємств комунальної теплоенергетики на 50%.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі