Замуровані чилійські шахтарі відсвяткували день незалежності країни

Поділитися
Чилійські шахтарі, які вже півтора місяці перебувають у пастці на глибині 700 метрів, 18 вересня відсвяткували день незалежності країни.
Чилійські шахтарі, які вже півтора місяці перебувають у пастці на глибині 700 метрів, 18 вересня відсвяткували день незалежності країни.Гірникам були спущені традиційні чилійські «емпанадас», пиріжки, заповнені сумішшю м'яса, цибулі, оливок і родзинок. Хоча звичайне для святкування дня незалежності в Чилі червоне вино шахтарям так і не дали. У свою чергу шахтарі записали відео, в якому намагалися передати свої емоції з приводу національного свята за допомогою танців і пісень. Нагадаємо, що аварія на шахті Сан-Хосе сталася 5 серпня. Більше двох тижнів з гірниками не було зв'язку - тільки 22 серпня рятувальникам вдалося пробурити вузький отвір, через яке шахтарі передали записку. Пізніше рятувальники виконали ще дві невеликих свердловини, за якими в шахту спускають воду, продовольство і медикаменти. Крім того, з гірниками було встановлено телефонний і відеозв'язок, а також проведено електрику. На поточному тижні рятувальники пробурили отвір діаметром 30 сантиметрів до глибини в 633 метри. Згідно з останніми прогнозами, рятувальну операцію вдасться завершити на початку листопада - значно раніше, ніж передбачалося спочатку.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі