Загибель бджіл і глобальне потепління загрожують існуванню багатьох рослин

Поділитися
Зменшення популяцій бджіл і глобальне потепління здійснюють негативний вплив на запилення рослин. Учені з Університету Торонто (Канада) провели дослідження у Скелястих горах (штат Колорадо, США) і з'ясували, що за два останні десятиліття рівень запилення деяких видів рослин скоротився наполовину.
Зменшення популяцій бджіл і глобальне потепління здійснюють негативний вплив на запилення рослин. Учені з Університету Торонто (Канада) провели дослідження у Скелястих горах (штат Колорадо, США) і з'ясували, що за два останні десятиліття рівень запилення деяких видів рослин скоротився наполовину.Вчені вважають, що «дефіцит запилення», може викликати різке зниження обсягів врожаю зернових культур. На думку професора Джеймса Томсона, який керував роботами, результати дослідження повинні стати попередженням для інших країн світу, особливо для Великобританії, де бджоли вимирають найшвидшими темпами в Європі (із 1970 по 2007 рік британська бджолина популяція зменшується на 60%; тільки за останній рік місцеві колонії медоносних комах зменшилися на 17%, що вдвічі перевищує максимально допустимий рівень; скорочується чисельність всіх 250 видів, що мешкають на території країни). Бджоли як запилювачі «відповідальні» за третину нашої їжі. Отже, якщо зникнуть комахи, що запилюють певні види флори, фермери не зможуть вирощувати такі культури, як яблука і гарбуз. Якщо бджоли і далі будуть вимирати нинішніми темпами, сільське господарство може прийти до занепаду. Втім, вчені звинувачують у скороченні запилення не стільки зникнення бджіл, скільки спровоковану кліматичними змінами невідповідність між тим, коли починають розкриватися квіти, і тим, коли бджоли виходять зі сплячки.

За матеріалами Компьюленты

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі