З дна Мексиканської затоки підняли одну з ключових деталей затонулої нафтової платформи компанії ВР

Поділитися
© medvestnik.com
Експерти, що займаються розслідуванням причин катастрофи, яка сталася на платформі Deepwater Horizon, що належить компанії British Petroleum, отримали в своє розпорядження один з ключових елементів платформи – трьохсотонний протисбросовий запобіжник.
Експерти, що займаються розслідуванням причин катастрофи, яка сталася на платформі Deepwater Horizon, що належить компанії British Petroleum, отримали в своє розпорядження один з ключових елементів платформи – трьохсотонний протисбросовий запобіжник.За однією з версій, до розливу нафти призвела саме несправність цієї деталі. Він був встановлений прямо на свердловині й мав, в разі аварії на платформі, автоматично включитися і перекрити витік нафти. По невстановлених на даний момент причинах, цього не сталося. Підйом п’ятиповерхового агрегату зайняв 29 з половиною годин. На його поверхні чітко простежуються пошкодження. Про це повідомляють місцеві ЗМІ. Графік підйому захисту був зірваний через виявлення на конструкції схожих на лід кристалів – гідратів. Пристрій не можна було безпечно підняти на поверхню, поки утворення не розтанули. Гідрати утворюються у випадках, коли такі гази як метан, під високим тиском, з'єднуються з водою і низькими температурами. У травні вони стали серйозною проблемою, коли утворилися довкола куполу, який компанія ВР намагалася встановити на свердловину. Тепер цей доказ відправиться в центр NASA в Луїзіані, де буде детально досліджений фахівцями. Нагадаємо, що платформа Deepwater Horizon затонула у Мексиканській затоці біля узбережжя штату Луїзіана 22 квітня після вибуху і 36-годинної пожежі. У результаті інциденту загинули 11 людей. Лише 16 липня фахівцям BP вдалося встановити заглушку, що перекриває свердловину. Хоча незабаром знов був виявлений витік нафти. Після цього, через шторм, що насувався, роботи по ліквідації наслідків аварії, були тимчасово призупинені. Повної герметизації свердловини вдалося досягти лише 4 серпня.

За матеріалами АР

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі