Яворівський: Московський патріархат вирішив повністю захопити Києво-Печерську Лавру

Поділитися
Голова комітету Верховної Ради з питаннях культури і духовності, депутат від БЮТ Володимир Яворівський заявляє, що Московський патріархат за підтримки Партії регіонів має намір повністю захопити Києво-Печерську Лавру.

Голова комітету Верховної Ради з питаннях культури і духовності, депутат від БЮТ Володимир Яворівський заявляє, що Московський патріархат за підтримки Партії регіонів має намір повністю захопити Києво-Печерську Лавру.

«Наступ на Україну, на українську історію і духовність продовжується навіть у пік політичних канікул. Після візиту до України настоятеля Російської православної церкви патріарха Московського і всія Русі Кирила, Московський патріархат, за підтримки Партії регіонів, вирішив повноцінно заволодіти   Києво-Печерською Лаврою», - мовиться в заяві Яворівського.

«Мені до рук потрапила доповідна записка на ім'я прем'єр-міністра Миколи Азарова, підписана архієпископом Вишгородським, намісником Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Павлом. У ній керівництво Московського Патріархату пропонує вилучити величезну кількість приміщень на території Києво-Печерської Лаври, які до цього часу належали закладам культури», - повідомив депутат.

Яворівський зазначає, що серед цих культурних установ музей українського народного декоративного мистецтва, музей книги і книгодрукування, Державний музей театрального, музичного і кіномистецтва України, Державна служба з питань національної культурної спадщини, Національний музей історії України, державна установа «Національна історична бібліотека».

«Такої авантюри допустити не можна. Судячи з усього, приміщення Києво-Печерської Лаври звільняються не просто для розширення, а для повного захоплення Лаври Московським патріархатом», - заявляє народний депутат.

Монастир Києво-Печерська Лавра заснований в 1051  році ченцем Антонієм. В даний час нижня Лавра знаходиться у віденні Української православної церкви (Московського патріархату), а верхня Лавра - у віденні Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Нагадаємо, що 15 липня сесія Київради передала Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник у державну власність.

Голова профільної комісії Київради з культурі Олександр Бригинець (БЮТ) заявив, метою передачі заповідника в державну власність є виселення надалі самого заповідника і передача всієї території у відання монастиря, розташованого на території Лаври.

За матеріалами сайта Володимира Яворівського

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі