WikiLeaks: Ми не знаємо джерела «афганських даних»

Поділитися
Головний редактор скандально відомого сайту WikiLeaks стверджує, що некомерційна організація, яка керує цим проектом не знає, хто саме надіслав їм 91 000 документів, що стосуються таємних американських військових операцій в Афганістані. Однак головред зауважив, що навіть якщо б він і знав ім'я джерела, то швидше за все, не назвав би його.
Головний редактор скандально відомого сайту WikiLeaks стверджує, що некомерційна організація, яка керує цим проектом не знає, хто саме надіслав їм 91 000 документів, що стосуються таємних американських військових операцій в Афганістані. Однак головред зауважив, що навіть якщо б він і знав ім'я джерела, то швидше за все, не назвав би його.Джуліан Ессенж говорить, що він приблизно здогадується, звідки саме може виходити витік таких великих обсягів таємної інформації, але точної впевненості у нього немає. Окрім того, він зазначив, що зовсім нещодавно на WikiLeaks були реалізовані додаткові заходи безпеки, що допомагають захищати дані про інформаторів таким чином, що навіть редакція не має точних відомостей про відправників. "Коли справа стосується подібних витоків, ми ніколи не знаємо джерела витоку. Вся наша система створена таким чином, щоб ми самі не тримали цю інформацію", - повідомив він журналістам, присутнім на прес-зустріч у Лондоні. Ессенж в інтерв'ю заявив, що хоч опубліковані матеріали і є анонімними, сайт WikiLeaks ще жодного разу не був викритий у публікації свідомо неправдивих відомостей. "Нам приходить багато сфабрикованих матеріалів, як правило, їхній пік припадає на виборні кампанії", - говорить він. "Для оцінки справжності ми використовували експертні висновки колишніх військових та колишніх працівників спецслужб". Напередодні офіційні представники США та офіційне командування в Афганістані та Пакистані заявило, що у світлі масштабного витоку даних, під загрозою опинилися багато операцій у зазначених країнах. Раніше і президент США Барак Обама сказав, що опубліковані відомості можуть поставити під загрозу життя конкретних осіб і ускладнити проведення військових операцій. При цьому прес-секретар департаменту оборони США полковник Девід Лапан заявив, що ніяких особливо важливих секретів в опублікованих на WikiLeaks документах щодо бойових дій в Афганістані офіційним особам Пентагону знайти не вдалося. Генеральний прокурор США Ерік Холдер заявив, що Пентагон розпочав розслідування з метою визначення необхідності порушення кримінальної справи, пов'язаної з витоком "афганських даних". Втім, багато проурядових видань у США ставлять під сумнів достовірність опублікованих даних.

За матеріалами Cybersecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі