Втрати військ коаліції в Афганістані перевищили 2000 осіб

Поділитися
Втрати сил міжнародної коаліції в Афганістані перевищили 2000 осіб. Такі дані незалежного сайту iCasualties.Org. За весь час операції, яка розпочалася у 2001 році, загинули 2002 військовослужбовці. Із них 1226 американців, 331 британець і 445 солдатів, що представляють інші держави. З 2003 року кількість втрат коаліції в Афганістані з кожним роком лише збільшується.
Втрати сил міжнародної коаліції в Афганістані перевищили 2000 осіб. Такі дані незалежного сайту iCasualties.Org. За весь час операції, яка розпочалася у 2001 році, загинули 2002 військовослужбовці. Із них 1226 американців, 331 британець і 445 солдатів, що представляють інші держави. З 2003 року кількість втрат коаліції в Афганістані з кожним роком лише збільшується.Найбільших втрат сили міжнародної коаліції зазнали торік, коли загинула 521 людина. За неповні вісім місяців поточного року вбито 434 людини. Як відзначає видання, у даний час в Афганістані знаходяться понад 140 тисяч військовослужбовців США і країн НАТО. Згідно з планом адміністрації президента США Барака Обами, повномасштабне виведення військ з Афганістану розпочнеться в липні 2011 року. Передача повноважень коаліційних військ армії і поліції Афганістану повинна відбутися до кінця 2014 року. У той же час новий командувач коаліційними силами в Афганістані Девід Петреус у своєму недавньому інтерв'ю зазначив, що він ніяк не пов'язаний термінами, визначеними адміністрацією президента. За його словами, Обама дав чітко зрозуміти, що виведення військ - тривалий процес, який залежатиме від поточної ситуації в регіоні. Петреус зайняв посаду командувача коаліційними силами в Афганістані влітку 2010 року після відставки генерала Стенлі Маккрістала, пов'язаної з його скандальним інтерв'ю журналу Rolling Stone. Військова операція в Афганістані почалася 7 жовтня 2001 року. Вона стала відповіддю на теракти, скоєні в США 11 вересня. Супротивники виведення військ з країни вважають рішення Барака Обами помилкою. На їхню думку, бойовики руху "Талібан" можуть відновити терористичну діяльність після того, як повноваження військ коаліції будуть передані армії і поліції Афганістану.

За матеріалами iCasualties.Org

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі