Влада Венесуели ввела заборону на публікацію у ЗМІ «жорстоких фотографій»

Поділитися
Венесуельська влада заборонила місцевим газетам публікувати фотографії, на яких зображені сцени насильства. Мораторій буде діяти протягом місяця, однак потім може бути подовжений.
Венесуельська влада заборонила місцевим газетам публікувати фотографії, на яких зображені сцени насильства. Мораторій буде діяти протягом місяця, однак потім може бути подовжений. Як пишуть у четвер, 19 серпня, західні ЗМІ, заборона була введена після скандалу навколо знімка, який був розміщений на першій смузі опозиційного видання «El National». На фотографії, зробленій у грудні цього року, були зображені більше 10 трупів молодих людей в одному з моргів столиці країни Каракасі. Тіла з численними вогнепальними пораненнями лежали один на одному, деякі з них - на підлозі. Пізніше знімок передрукувала інша загальнонаціональна газета - «Tal Cual». Публікацію «жорстоких фотографій» різко розкритикував президент Венесуели Уго Чавес. Він, зокрема, назвав дії редакцій двох газет «порнографічною журналістикою». Після цього влада країни почала розслідування, намагаючись встановити, чи відповідає закону розміщення настільки відвертих зображень. У результаті спеціальний венесуельський суд, відповідальний за захист прав дітей і підлітків, вирішив, що друковані засоби масової інформації «повинні утримуватися від публікації жорстоких, кривавих і гротескних знімків, що є порушенням моралі і психологічного стану дітей - незалежно від того, чи зображені на них наслідки злочинів». З урахуванням цього вердикту влада Венесуели прийняла рішення, що протягом місяця такі знімки не повинні публікувати всі загальнонаціональні газети. «El National» вже відреагувала на введення мораторію. Дві фотографії, які були розміщені на першій смузі, замінили на пробіли з червоними написами «заборонено цензурою». Редактор видання Мігель Енріке Отеро вважає, що публікація відвертого зображення була виправдана. «Цей знімок був покликаний викликати у людей шок - щоб вони якимось чином відреагували на ситуацію, тому що уряд нічого робити не хоче», - зазначив він. Газета «El Nacional» є однією з найстаріших у Венесуелі. У ній регулярно з'являються статті з критикою на адресу чинної влади і особисто президента країни Уго Чавеса. Самого голову держави неодноразово викривали в цензурі та тиску на ЗМІ, проте він свої дії пояснює необхідністю регулювання цієї сфери, оскільки опозиційні видання підривають довіру до уряду.

За матеріалами: Бі-бі-сі, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі