Військові відбили у піратів судно з українцем на борту

Поділитися
Військові судна, що патрулюють води Аденської затоки, звільнили захоплений піратами німецький контейнеровоз Magellan Star. Про це повідомили у компанії-власника судна Magellan Chartering Services.
Військові судна, що патрулюють води Аденської затоки, звільнили захоплений піратами німецький контейнеровоз Magellan Star. Про це повідомили у компанії-власника судна Magellan Chartering Services.Подробиці операції зі звільнення контейнеровоза не розкриваються. Судно було атаковане піратами 8 вересня, у середу. Члени екіпажу, яким вдалося сховатися від загарбників в укритті, попросили про допомогу представників військових сил, які курирують Аденську затоку. За попередньою інформацією, на борту знаходилися 11 людей. Серед них - громадяни Болгарії, Філіппін, Польщі, двоє росіян і один українець. Відзначимо, контейнеровоз Magellan Star повертався через Аденську затоку до Європи після доставки товарів до Індонезії. У цей же день сомалійські пірати напали ще одне судно в Аденській затоці - грецький балкер Miltiades під прапором Ямайки з філіппінсько-румунським екіпажем. Але ця атака була безуспішною. Військовим вдалося затримати шість піратів. Судно, що прямувало до Індії з вантажем добрив, продовжило плавання у заданому напрямку. Окрім того, раніше пірати Сомалі захопили в Аденській затоці танкер Oilb, що прямував під прапором Мальти. Захоплення судна з екіпажем, що складається з 15 громадян Грузії та 3 громадян Туреччини, було здійснено о 5:40 за Гринвічем. Нагадаємо, за даними ООН, у 2010 році біля узбережжя Сомалі сталося 139 інцидентів, пов'язаних з піратством. Морські розбійники захопили 30 суден. 17 суден і 450 моряків все ще знаходяться в руках злочинців, які вимагають викуп.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі