Виявлено релікварій, де можуть зберігатися мощі Іоанна Хрестителя

Поділитися
Під час розкопок на острові Святий Іван, розташованому недалеко від міста Созополь у Болгарії, археологи виявили мармуровий релікварій, що датується кінцем IV - початком V століття. Вчені впевнені, що в ньому знаходяться мощі «великого мученика християнської віри», оскільки мінісаркофаг був вбудований у центр вівтаря храму, який носить ім'я Івана Хрестителя.
Під час розкопок на острові Святий Іван, розташованому недалеко від міста Созополь у Болгарії, археологи виявили мармуровий релікварій, що датується кінцем IV - початком V століття. Вчені впевнені, що в ньому знаходяться мощі «великого мученика християнської віри», оскільки мінісаркофаг був вбудований у центр вівтаря храму, який носить ім'я Івана Хрестителя.Найближчим часом у присутності спеціальної комісії мінісаркофаг буде розкрито, після чого буде встановлено чи дійсно мощі належать Іванові Хрестителю. Зараз саркофаг знаходиться на зберіганні в музеї Созополя. За словами археологів, монастир Святого Іоанна Предтечі та церкви, які розташовані на острові Святий Іван, свого часу входили до числа найбільших православних центрів. За переказами, монастир був заснований Святим Андрієм, який проповідував християнство на берегах Чорного моря. Розкопки на острові тривають третій рік поспіль, за цей час були відкриті два монастирських храми і центр із переписування книг, який працював у період із 1263 по 1629 рр., виявлено безліч артефактів.

За матеріалами: Радиомаяк.Ru,  Известия.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі