Виведення американських військ з Афганістану все-таки розпочнеться у липні 2011

Поділитися
Сполучені Штати все ж таки мають намір розпочати виведення своїх військ з Іраку у липні наступного року, заявив віце-президент США Джо Байден (на фото) в ефірі одного з американських телеканалів 18 липня.
Сполучені Штати все ж таки мають намір розпочати виведення своїх військ з Іраку у липні наступного року, заявив віце-президент США Джо Байден (на фото) в ефірі одного з американських телеканалів 18 липня. На думку Джо Байдена, ще рано судити про те, чи принесло очікуваний ефект зростання чисельності американських військ в Афганістані. За його словами, цей процес завершиться тільки у серпні, тому попередні оцінки є передчасними. Міжнародний контингент в Афганістані зараз відчуває наростаючий опір талібів. Так, у червні військові контингенти США і союзників зазнали найбільших за останній час втрат. Окрім того, свіжі опитування громадської думки, проведені «ABC News» спільно із виданням «Washington Post», показують, що 43% американців вважають за доцільне продовження бойових дій. Нагадаємо, 31 травня генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що позиції руху "Талібан" в Афганістані сильніші, ніж очікувалося. За словами Расмуссена, 2010 рік повинен стати для міжнародної коаліції переломним у справі боротьби з талібами - завдяки збільшенню чисельності військ та успіхам процесу національного примирення в Афганістані. Раніше, 30 травня, командувач на той час міжнародними силами сприяння безпеки НАТО в Афганістані генерал Стенлі Маккрістал відзначив, що, незважаючи на обіцянку голови Білого дому Барака Обами вивести війська з Афганістану у 2011 році, військові дії у країні будуть продовжуватися ще тривалий час після зазначеного строку. Водночас, генерал заявив, що сподівається на збільшення участі афганських військових у підтримці стабільності в країні. Кількість убитих американських військових в Афганістані з моменту початку війни у 2001 році вже перевищила 1 тисячу осіб.

За матеріалами: Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі