Вищий госпсуд підтвердив законність повернення у держвласність мисливських угідь Лозінського

Поділитися
Вищий господарський суд України підтвердив законність вимог Генеральної прокуратури України щодо повернення у власність держави мисливських угідь загальною площею 26,4 тисячі га, незаконно наданих у користування ТОВ, одним із засновників якого є колишній народний депутат Віктор Лозінський.
Вищий господарський суд України підтвердив законність вимог Генеральної прокуратури України щодо повернення у власність держави мисливських угідь загальною площею 26,4 тисячі га, незаконно наданих у користування ТОВ, одним із засновників якого є колишній народний депутат Віктор Лозінський. Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, постановою касаційного суду від 11 серпня поточного року відмовлено у задоволенні касаційної скарги ТОВ «Мисливське господарство «Голованівське» і залишено чинними рішення судів першої та апеляційної інстанцій. Цими рішеннями задоволено позов Генпрокуратури і скасовано рішення Кіровоградської обласної ради про надання мисливських угідь вказаною ТОВ у користування, визнаний недійсним договір про умови ведення мисливського господарства, а також ТОВ зобов'язується повернути ці угіддя в держвласність. Нагадаємо, на початку червня Київський апеляційний господарський суд погодився з доводами позову Генпрокуратури і незаконністю права користування мисливськими угіддями загальною площею 26,4 тисячі га ТОВ «Мисливське господарство «Голованівське». 21 березня 2008 року Кіровоградська міськрада ухвалила рішення надати вищевказані мисливські угіддя у користування ТОВ «ДГ «Голованівське». 16 червня 2009 року в Голованівському районі Кіровоградської області стався інцидент за участю на той час народного депутата Лозінського (обраний за списком БЮТ), прокурора Голованівського району Євгена Горбенка, начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського, в результаті чого загинув 55-річний місцевий житель Валерій Олійник. Горбенко і Ковальський були затримані, їм пред'явлено звинувачення. 3 липня 2009 Верховна Рада позбавила депутатських повноважень Лозінського за його заявою. Після пред'явлення обвинувачення Лозінському у заподіянні тілесних ушкоджень, які спричинили смерть Олійника, екс-депутат був оголошений у розшук. Згодом з'явилася інформація про його можливе місцезнаходження в Ізраїлі. 1 березня 2010 Лозінський сам прийшов до Генпрокуратури, де і був затриманий. На початку березня Печерський районний суд Києва виніс рішення про арешт екс-депутата, згідно з яким Лозінський арештований строком на 2 місяці і буде знаходитися у Київському СІЗО №13. Наприкінці квітня Генпрокуратура завершила досудове слідство у кримінальній справі за звинуваченням Лозінського у вбивстві Олійника. Печерський районний суд Києва продовжив термін утримання колишнього народного депутата до закінчення його ознайомлення з матеріалами кримінальної справи. За словами генерального прокурора Олександра Медведька, у серпні Генпрокуратура планує скерувати справу Лозінського до суду.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі