Вирівнювання пенсійного віку для чоловіків і жінок відповідає світовій практиці, заявляють в уряді

Поділитися
Вирівнювання пенсійного віку для чоловіків і жінок відповідає світовій практиці. Про це йдеться в поширеній у вівторок, 10 серпня, заяві прес-служби Кабінету міністрів України з приводу меморандуму української влади і Міжнародного валютного фонду.

Вирівнювання пенсійного віку для чоловіків і жінок відповідає світовій практиці. Про це йдеться в поширеній у вівторок, 10 серпня, заяві прес-служби Кабінету міністрів України з приводу меморандуму української влади і Міжнародного валютного фонду.

У документі вказується, що уряд змушений позичати гроші в країнах, де пенсійний вік вищий, ніж в Україні. Зокрема, у прес-службі зазначають, що у Великобританії вік виходу жінок на пенсію становить 60 років, у США та Німеччині - 65 років, в Японії - 70 років. Окрім того, в уряді нагадують, що минулого року дефіцит Пенсійного фонду склав більше 17 мільярдів гривень, а цього року він може зрости до 29 мільярдів. «В українському суспільстві склалася критична ситуація: при загальній чисельності працюючих у 14 мільйонів, число пенсіонерів досягло більше 13 мільйонів 500 тисяч осіб», - йдеться у заяві.

У Кабміні також підкреслюють, що продовження на 10 років робочого стажу, «необхідного для отримання пенсійних виплат у повному обсязі, ліквідує механізм соціальної зрівнялівки, посилить соціальну справедливість, створить позитивну мотивацію для працюючих продовжити трудову діяльність, що поліпшить збалансованість Пенсійного фонду на 2 мільярди гривень вже у 2011 році».

Також в уряді нагадують, що пенсійний вік для жінок щорічно буде підвищуватися на півроку, збільшившись на п'ять років до 2020 року.

Як повідомлялося, до кінця вересня 2010 року планується внести законопроект з метою набуття ним чинності до кінця цього року, в якому передбачити поступове збільшення пенсійного віку для жінок до рівня чоловіків - із 55 до 60 років, додаючи шість місяців щорічно з 2010 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі