Віктор Янукович підписав закон про секвестр держбюджету

Поділитися
Президент України Віктор Янукович підписав Закон України №2461-VI «Про внесення змін до законів України Про Державний бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Президент України Віктор Янукович підписав Закон України №2461-VI «Про внесення змін до законів України Про Державний бюджет України на 2010 рік» та «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Про це у четвер, 15 липня, повідомив офіційний сайт голови держави.

Нагадаємо, що Верховна Рада 8 липня лише із другої спроби ухвалила узгоджений із Міжнародним валютним фондом секвестр держбюджету 2010 року, у результаті чого його дефіцит становитиме 4,99% до валового внутрішнього продукту, знизившись із 5,3%.

Тоді у ході другого голосування, що відбулося після переговорів лідерів фракцій, за проект проголосували 256 депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів. Під час першого голосування кілька годин до цього проект набрав лише 213 голосів.

Документом, зокрема, передбачається зменшити надходження податку на додану вартість на 10 млрд грн, у тому числі ПДВ із ввезених до України товарів - 5,7 млрд грн. Окрім того, скоротити інші надходження спеціального фонду, зокрема, податок на додану вартість - на 0,45 млрд. грн. і податок на прибуток - на 0,45 млрд. гривень, надходження від приватизації державного майна на 3,65 млрд. гривень (за 5 місяців надходження склали лише 177 млн. грн, або 1,8% річної суми).

Окрім того, планується скоротити витрати державного бюджету у порівнянні з прийнятим 27 квітня 2010 Державним бюджетом України майже на 18,35 млрд грн, у тому числі: 8,75 млрд. грн. - витрати за рахунок Стабілізаційного фонду (галузеві та регіональні, в тому числі інвестиційні програми); 3,0 млрд. грн. - трансферти на покриття дефіциту Пенсійного фонду; 2,0 млрд. грн. - видатки спеціального фонду Міністерства оборони (за рахунок надходжень від реалізації надлишкового озброєння. 1,8 млрд. грн. - витрати на утримання і ремонт доріг загального користування; 1,0 млрд. грн. - капітальні витрати бюджетних установ; 0,9 млрд. грн. - витрати на погашення простроченої заборгованості з електроенергії видобувних підприємств; 0,5 млрд. грн. - додаткові дотації з державного бюджету місцевим бюджетам; 0,05 млрд. грн. - економія витрат на проведення виборів Президента України; 1,35 млрд . грн. - зменшення так званої «дотації на одну корову», наявну на 1 січня 2010.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі